Antena 3 CNN Externe Ziua naţională a Chinei. Zeci de mii de oameni au urmărit hipnotizaţi parada din Tienanmen (VIDEO)

Ziua naţională a Chinei. Zeci de mii de oameni au urmărit hipnotizaţi parada din Tienanmen (VIDEO)

Ziua naţională a Chinei. Zeci de mii de oameni au urmărit hipnotizaţi parada din Tienanmen (VIDEO)
01 Oct 2008   •   21:15

China sărbătoreşte miercuri ziua naţională. Zeci de mii de oameni au urmărit hipnotizaţi ceremonia de înălţare a steagului. Veniţi special în piaţa Tienanmen pentru a urmări parada de câteva ore, chinezii şi-au adus mâncare şi haine călduroase. Sărbătoarea naţională, cunoscută sub numele de "Săptămâna de aur", le oferă multor chinezi o mini-vacanţă.
La cea de-a 59 aniversare de la fondarea Chinei moderne moralul populaţiei este din nou ridicat, în ciuda evenimentelor negative care au marcat anul. Prima ieşire în spaţiu a unui astronaut chinez s-a încheiat cu succes, iar China a intrat astfel într-un club exclusiv, alături de Statele Unite şi Rusia. Nu trebuie uitată Olimpiada organizată în acest an, un alt motiv de mândrie pentru chinezi.
Preşedintele chinez Hu Jintao i-a lăudat miercuri pe olimpicii chinezi dar şi pe toţi cei care au fost implicaţi în organizarea evenimentului sportiv, în cadrul unei ceremonii organizate la Marea Sală a Poporului din Beijing. Hu Jintao a spus că oamenii din întreaga lume au trăit momente emoţionante alături de chinezi, care au scris o nouă filă în istoria Olimpiadei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hu jintao
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close