Antena 3 CNN High Tech Care sunt cele mai vulnerabile device-uri din casă. Cum să ne apărăm de hackeri

Care sunt cele mai vulnerabile device-uri din casă. Cum să ne apărăm de hackeri

Televizorul, priza sau routerul? Care sunt cele mai vulnerabile device-uri din casă? Iată cum ne putem apăra de un posibil atac cibernetic prin intermediul acestor dispozitive.

Care sunt cele mai vulnerabile device-uri din casă. Cum să ne apărăm de hackeri
Sursa foto: pexles.com
de Alexandra Axinia    |    02 Mai 2023   •   15:10

Televizoarele smart, prizele inteligente sau routerele sunt cele mai vulnerabile la atacurile cibernetice. Ce ni se poate întâmpla din cauza acestor dispozitive vorbim cu Laurențiu Matache, realizator emisiunii 24 IT.

"Toate dispozitivele conectate la internet sunt vulnerabile dacă nu au o soluție antivirus. În ultima perioadă, din cauza conflictului din zonă, atacurile cibernetice s-au intensificat. Pentru a evita astfel de neplăceri, bine ar fi să cumpărăm un router care să aibă o soluție actualizată de antivirus, astfel vom fi feriți de orice tentativă de fraudă. 

Gândiți-vă că inclusiv termostatul de la centrala electrică, dacă este conectat la internet reprezintă o vulnerabilitate prin care cineva poate să intre să si să face ce vrea pe termostatul tău. Dacă vorbim de prizele electrice inteligente, atunci cineva se poate juca cu aprinderea și stingerea becurilor, iar de la televizorul smart, tu fiind conectat pe el, ți se pot fura datele de pe card", a declarat Laurențiu Matache, realizator 24 IT. 

Citește și: Model de cerere pentru înscrierea la clasa pregătitoare. Din 3 mai încep înscrierile copiilor la şcoală

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close