Antena 3 CNN High Tech "Se pregăteşte de un război cibernetic". Numai SUA şi Rusia sunt mai tari decât această ţară

"Se pregăteşte de un război cibernetic". Numai SUA şi Rusia sunt mai tari decât această ţară

"Se pregăteşte de un război cibernetic". Numai SUA şi Rusia sunt mai tari decât această ţară
de O.P.    |    05 Feb 2013   •   13:19

Loviturile de milioane de dolari pe care le dau hackerii sunt ca o lamă cu două tăişuri. Dacă vor fi prinşi, vor face închisoare, dar aşa vor fi recunoscuţi şi temuţi pe plan internaţional, iar marile guverne îi vor angaja pentru a se "lupta" cu alţii asemenea lor, dacă nu vor fi prinşi, vor rămâne cu banii. Oricum, pentru ei, este o situaţie "câştig-câştig".

Lee Dong-hoon, un expert sud-coreean în domeniul siguranţei informatice, a declarat că "vecina" Coreea de Nord pregăteşte înarmarea pentru un război cibernetic, şi că la ora actuală numai SUA şi Rusia îi mai depăşesc resursele.

În armata cibernetică nord-coreeană lucrează mai bine de 3.000 de hackeri. "Statul a ajuns să instruiască aceşti specialişti informatici în sfera atacurilor cibernetice, pentru desfăşurarea acţiunilor de luptă. Ei sunt capabili să spargă site-uri foarte bine protejate şi să fure informaţii confidenţiale ale marilor guverne", a declarat Lee.

Una din ţintele obişnuite ale atacurilor nord-coreenilor este chiar Coreea de Sud, care a primit lovituri constante în sistemele de informaţionale.





 

×
Subiecte în articol: atacuri cibernetice
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close