Antena 3 CNN International News Ce i-a spus Aleksandr Lukașenko lui Vladimir Putin la întâlnirea de la Moscova

Ce i-a spus Aleksandr Lukașenko lui Vladimir Putin la întâlnirea de la Moscova

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko i-a transmis spus omologului rus Vladimir Putin că țara sa este pregătită să contribuie la industria de război a Moscovei.

Ce i-a spus Aleksandr Lukașenko lui Vladimir Putin la întâlnirea de la Moscova
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Feb 2023   •   18:21

Belarus este gata să lanseze producția de avioane de atac la sol Suhoi Su-25, a afirmat Lukașenko în cadrul întâlnirii de vineri, de la reședința președintelui rus, situată în apropiere de Moscova.

"După cum am fost informat de către guvern, ei sunt pregătiți pentru producția de avioane de atac Suhoi Su-25, care s-au dovedit a fi eficiente în Ucraina. Suntem chiar pregătiți să le producem în Belarus, dacă Federația Rusă oferă puțin de sprijin tehnologic", a menționat liderul belarus, conform agenției de stat BelTA. 

"Ați ridicat odată problema cooperării în domeniul producției de avioane în Uniunea Economică Eurasiatică. Trebuie să vă spun că belarușii produc deja până la o mie de componente pentru (avioanele rusești de pasageri) MC-21  și Suhoi Superjet 100. Avem trei fabrici: două militare și una civilă. Înainte, erau ateliere de reparații. Astăzi, produc părți componente", a continuat Lukașenko, potrivit sursei citate.

Anterior întâlnirii de vineri, președintele de la Minsk a afirmat, joi, că "în niciun caz" țara sa nu va trimite trupe în Ucraina, cu excepția cazului în care este atacată.

Citește și: Lukașenko lămurește în ce condiții ar intra în război de partea Rusiei în Ucraina

El a mai susținut că Rusia "nu i-a cerut niciodată" să înceapă un război comun împotriva Ucrainei.

Lukașenko s-a oferit să medieze între Rusia și SUA pentru oprirea războiului din Ucraina

Kremlinul a comentat, vineri, că este "puțin probabil" ca Washingtonul să accepte inițiativa președintelui din Belarus, Aleksandr Lukașenko, de a media discuții între liderii american și rus, Joe Biden și Vladimir Putin.

"Este puțin probabil ca Washingtonul să răspundă pozitiv la această inițiativă", a estimat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, în timpul unui briefing de presă.

Joi, Lukașenko a declarat că dorește să găzduiască discuții de pace la Minsk.

El a apelat la CNN pentru a-și face cunoscut mesajul.

"Dacă Biden vrea, transmiteți-i prin canalele voastre că suntem gata să-l primim la Minsk și să purtăm o discuție serioasă cu el, dacă dorește pace în Ucraina. Chiar și Putin va zbura la Minsk și ne putem întâlni aici, noi trei - doi agresori și un președinte iubitor de pace. De ce nu?", a spus președintele belarus, potrivit CNN.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close