Antena 3 CNN International News Omul care a slujit familia Trump aproape 50 de ani a fost pus sub acuzare. Procurorii au cerut să-i fie confiscat pașaportul

Omul care a slujit familia Trump aproape 50 de ani a fost pus sub acuzare. Procurorii au cerut să-i fie confiscat pașaportul

Procurorii l-au pus, joi, sub acuzare pe Allen Weisselberg, directorul financiar al Trump Organization.

Omul care a slujit familia Trump aproape 50 de ani a fost pus sub acuzare. Procurorii au cerut să-i fie confiscat pașaportul
de Adrian Iclozan    |    01 Iul 2021   •   22:14

Trump Organization și Trump Payroll Corporation au fost, de asemenea, acuzate oficial.

Atât Weisselberg (foto) cât și avocații celor două entități juridice au respins acuzațiile, pledând "nevinovat".

În instanța de judecată, procurorii au precizat că au formulat 15 capete de acuzare, inclusiv pentru fraudă, conspirație, furt de amploare și falsificarea înregistrărilor contabile.

Allen Weisselberg este acuzat de neplata taxelor aferente unor venituri de 1,7 milioane de dolari.

Procuror: Nu există exemplu mai clar de companie care trebuie trasă la răspundere

Procurorii au descris o schemă de eludare a plății taxelor întinsă pe 15 ani.

"Nu există un exemplu mai clar de companie care trebuie făcută răspunzătoare", a declarat procurorul Carey Dunne.

Weisselberg ar fi încercat să ascundă participarea sa la schema de evaziune cu știința companiei unde era director financiar.

Anchetatorii au cerut instanței ca lui Weisselberg să-i fie confiscat pașaportul, întrucât există riscul ca acuzatul să se sustragă procedurilor penale.

Allen Weisselberg a început să lucreze pentru familia Trump în 1973.

El a fost inițial contabil la o companie imobiliară a lui Fred Trump, tatăl viitorului președinte american, și apoi s-a ocupat de afacerile lui Donald Trump.

Directorul financiar al Organizației Trump s-a predat procurorilor americani

Allen Weisselberg, directorul financiar al Trump Organization, s-a predat la Biroul procurorului districtual din Manhattan joi dimineață.

CNN a anunțat încă de miercuri că procurorul districtual din Manhattan va acuza oficial Organizația Trump și pe directorul financiar al acesteia de infracțiuni fiscale în legătură cu o serie de avantaje și beneficii acordate angajaților.

Fostul președinte american s-a confruntat pe parcursul mandatului său cu mai multe investigații derulate de procurori statali și federali însă este pentru prima oară când este pusă sub acuzare compania sa.

Trump însuși nu va fi pus sub acuzare, susține avocatul său.

CNN notează că avocații Trump Organization s-au întâlnit de două ori cu procurorii în ultimele zile, pentru a le prezenta acestora argumente menite să susțină teza conform căreia compania nu trebuie acuzată penal.

Avocatul lui Donald Trump: Este scandalos

De asemenea, CNN menționează că procurorii s-au concentrat asupra directorului financiar al Trump Organization în încercarea de a-l determina să colaboreze la anchetă, însă acesta ar fi refuzat.

Punerea sub acuzare a lui Allen Weisselberg ar urma să crească semnificativ presiunea asupra acestuia.

Înainte de formularea oficială a acuzațiilor, avocatul lui Trump, Ron Fischetti, s-a pronunțat, săptămâna trecută, în legătură cu perspectiva ca Trump Organization să fie acuzată de neplata taxelor pe beneficii.

"E scandalos și fără precedent, nu s-a mai întâmplat așa ceva", a spus el.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close