Antena 3 CNN International News Ambasada SUA la Moscova îi îndeamnă pe americani să părăsească Rusia

Ambasada SUA la Moscova îi îndeamnă pe americani să părăsească Rusia

Ambasada SUA de la Moscova i-a avertizat pe cetățenii săi să nu călătorească în Rusia și i-a sfătuit pe cei care "locuiesc sau călătoresc" acolo să "părăsească țara atât timp mai există opțiuni limitate de călătorie", potrivit CNN.

Ambasada SUA la Moscova îi îndeamnă pe americani să părăsească Rusia
Sursa foto: Pixabay.com/oohhsnapp
de Silvia Preda    |    28 Sep 2022   •   16:30

O alertă de securitate de pe site-ul ambasadei anunță că cetățenii cu dublă cetățenie ar putea fi recrutați "pentru serviciul militar", ca urmare a "mobilizării de către Rusia a cetățenilor săi în cadrul forțelor armate în sprijinul invaziei în Ucraina".

"Rusia poate refuza să recunoască cetățenia americană a cetățenilor cu dublă cetățenie, le poate refuza accesul la asistența consulară americană, le poate împiedica plecarea din Rusia și poate înrola cetățenii cu dublă cetățenie pentru serviciul militar", se arată în document.

Alerta mai spune că "autoritățile ruse au arestat cetățeni americani care au participat la demonstrații". Alerta ambasadei îi îndeamnă pe cetățenii americani să "evite toate protestele politice sau sociale și să nu fotografieze personalul de securitate la aceste evenimente", menționând că "dreptul la adunare pașnică și libertatea de exprimare nu sunt garantate în Rusia".

Rusia somează Statele Unite să răspundă dacă au atacat gazoductele din Marea Baltică

Alerta a precizat că ambasada "are limitări severe în ceea ce privește capacitatea sa de a ajuta cetățenii americani, iar condițiile, inclusiv opțiunile de transport, pot deveni brusc și mai limitate".

"Dacă doriți să părăsiți Rusia, ar trebui să faceți aranjamente independente cât mai curând posibil", se precizează în document.

×
Subiecte în articol: Moscova americani Rusia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close