Antena 3 CNN International News Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, nu lasă nicio șansă pentru TikTok: "Trebuie să i se pună capăt într-un fel sau altul!"

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, nu lasă nicio șansă pentru TikTok: "Trebuie să i se pună capăt într-un fel sau altul!"

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că activitatea TikTok în SUA trebuie "încheiată într-un fel sau altul".

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, nu lasă nicio șansă pentru TikTok: "Trebuie să i se pună capăt într-un fel sau altul!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    23 Mar 2023   •   19:51

Blinken a fost, joi, la Comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților, notează CNN.

El și-a exprimat îndoiala că "ar fi suficient" ca TikTok să fie separată de compania-mamă chineză.

"În mod clar, noi, administrația și alte entități, suntem la curent de provocarea pe care o reprezintă și luăm măsuri pentru a o aborda", a spus el.

Într-o altă evoluție a acestui scandal, directorul executiv al TikTok, Shou Chew, a fost audiat, tot joi, de membrii Congresului SUA.

Citește și: Șeful TikTok, pus la zid și umilit în Congresul SUA: "Pot să răspund, doamnă președinte? - Nu! Vom merge mai departe!"

El a arătat că, în prezent, compania nu vinde datele utilizatorilor către agenții de date comerciale.

Pe de altă parte, Shou Chew nu a putut oferi garanții că platforma sa nu va face acest lucru în viitor.

"Există anumiți membri ai industriei noastre care fac acest lucru. Cred că trebuie să existe o legislație amplă, care să ne ajute, pe noi și întreaga industrie, să abordăm această problemă", a spus el.

Directorul TikTok a mai fost întrebat dacă firma care gestionează platforma de socializare a furnizat guvernului chinez date precise de geolocalizare sau informații deduse pe baza acestor date.

"La asta vă pot da un răspuns direct: Nu", a răspuns el.

TikTok, interzis în Parlamentul Marii Britanii și în Guvernul Scoției

Între timp, Parlamentul Marii Britanii a interzis TikTok pe toate dispozitivele oficiale ale legiuitorilor săi și pe "rețeaua parlamentară extinsă", invocând preocupări legate de securitatea cibernetică. 

Interdicția se aplică tuturor rețelelor și dispozitivelor asociate atât cu Camera Comunelor, cât și cu Camera Lorzilor.

Scoția a urmat, la rândul său, acest exemplu, interzicând TikTok pe dispozitivele oficiale ale guvernului scoțian, joi, în urma discuțiilor pe această temă cu guvernul de la Londra.

×
Subiecte în articol: Antony Blinken TikTok Shou Chew Congres
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close