Antena 3 CNN International News Armata israeliană a intrat în spitalul Nasser din Khan Younis, în căutare de ostatici morți

Armata israeliană a intrat în spitalul Nasser din Khan Younis, în căutare de ostatici morți

Forțele speciale israeliene au intrat în spitalul Nasser orașul din Khan Younis, în căutare de ostatici luați de gruparea islamistă Hamas.

Armata israeliană a intrat în spitalul Nasser din Khan Younis, în căutare de ostatici morți
Sursa foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2024   •   13:07

Informația este confirmată atât de Forțele de Apărare Israeliene, IDF, cât și de Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas.

Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a afirmat că deține "informații credibile din mai multe surse, inclusiv de la ostatici eliberați", potrivit cărora Hamas a ținut anterior ostatici în spital și că este posibil ca trupurile captivilor decedați să fie încă acolo.

Armata nu a făcut publice aceste dovezi iar Hagari a spus că IDF "desfășoară o operațiune precisă și limitată în interiorul spitalului Nasser".

"Ocupația israeliană ia cu asalt Complexul Medical Nasser și îl transformă într-o cazarmă militară, după ce a demolat zidul sudic și a intrat pe acolo", a spus, la rândul său, dr. Ashraf Al-Qidra, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Buldozerele militare israeliene dezgroapă gropile comune care au fost săpate în interiorul complexului, a adăugat el.

Această evoluție vine la o zi după ce sute de civili au fost forțați de forțele israeliene să părăsească spitalul, pe care îl foloseau ca adăpost.

În imaginile video filmate marți, se văd coloane de fum în perimetrul unității medicale, un buldozer israelian care distruge un zid al spitalului și un vehicul blindat care intră în curtea acestei facilități.

Filmarea are pe fundal tiruri de arme.

Medicii și oficialii complexului Nasser au acuzat faptul că lunetiștii israelieni au împușcat mortal mai multe persoane în timp ce încercau să părăsească unitatea, în ultimele zile.

Un martor ocular al împușcăturilor, care este chirurg traumatolog la spital, a declarat că cel puțin două persoane au fost ucise de lunetiști, marți, iar altele au fost rănite, notează CNN.

Foto: atac israelian în Khan Younis

×
Subiecte în articol: IDF Gaza Khan Younis Nasser spital Daniel Hagari
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close