Antena 3 CNN International News Averea lui Elon Musk se apropie de 300 de miliarde de dolari

Averea lui Elon Musk se apropie de 300 de miliarde de dolari

Elon Musk se apropie rapid de o avere netă de 300 de miliarde de dolari, în timp ce capitalizarea pieței Tesla depășește 1 trilion de dolari. Este suficient pentru a-l depăși pe unul dintre cei mai mari rivali ai săi: ExxonMobil.

Averea lui Elon Musk se apropie de 300 de miliarde de dolari
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    27 Oct 2021   •   19:44

Luni, averea netă a lui Musk era de 289 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, care depășește valoarea de piață de 272 de miliarde de dolari a ExxonMobil (XOM), compania asociată cu industria combustibililor fosili pe care încearcă să o distrugă.

Apropo de rivali: Musk valorează, de asemenea, mai mult decât colegii săi  megamiliardar Bill Gates și Mark Zuckerberg la un loc.

Miliardarul spunea că are de gând să-i trimită vechiului său rival, Jeff Bezos, o statuie a cifrei 2 și o medalie de argint. 

Creșterea valorii CEO-ului Tesla poate fi atribuită a două lucruri după ce acțiunile Tesla au crescut luni cu peste 12%: Hertz (HTZ) a anunțat o comandă record de 100.000 Tesla pentru flota sa, iar influentul analist auto Morgan Stanley Adam Jonas și-a majorat recent prețul pe Tesla la 1.200 USD pe acțiune.

Acest câștig considerabil de o zi a dus Tesla (TSLA) puțin peste peste pragul de 1 trilion de dolari.

Musk este un susținător important al trecerii șoferilor din întreaga lume de la vehicule pe benzină și diesel la vehicule electrice, punând în pericol viitorul pe termen lung al Exxon.

Cea mai mare companie petrolieră din America a fost aspru criticată pentru strategia sa privind schimbările climatice, iar două dintre locurile sale din consiliu au fost acordate unui fond activist pentru schimbările climatice.

Pentru Tesla, dimpotrivă, entuziasmul Wall Street cu privire la viitorul vehiculelor electrice a împins valoarea de piață a companiei peste cei mai mari 11 producători de automobile la nivel mondial la un loc.

Tesla valorează de trei ori mai mult decât Toyota (TM), al doilea cel mai valoros producător de automobile, care are o capitalizare de piață de aproximativ 280 de miliarde de dolari și se mândrește cu vânzări și profituri care le depășesc pe cele ale Tesla.

Musk a mai eclipsat pentru scurt timp valoarea ExxonMobil o dată înainte, la începutul lui 2021. Acțiunile Exxon au crescut cu aproape 60% în acest an, deoarece prețul petrolului a crescut.

×
Subiecte în articol: Elon Musk avere tesla
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close