Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Compania Tesla a depășit valoarea de un triliard de dolari

Compania Tesla a depășit valoarea de un triliard de dolari

Compania Tesla, deţinută de Elon Musk a depăşit ieri valoarea de piaţă de peste 1000 de miliarde de dolari, după ce preţul acţiunilor sale a urcat cu peste 12 procente. Producătorul de automobile electrice ajunge astfel în topul mondial al firmelor triliardare alături de Apple şi Microsoft.

Compania Tesla a depășit valoarea de un triliard de dolari
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    26 Oct 2021   •   20:34

Reuşita companiei deţinute de Elon Musk are la bază o comandă fără precendent în istorie lansată de compania de închirieri Hertz, care vrea să cumpere 100.000 de maşini produse de Tesla pentru schimbarea întregului parc auto.

Imediat după ce informaţia a devenit publică, acţiunile Tesla au depăşit valoarea de 1000 de dolari bucata. Tesla va încasa 4.2 miliarde de dolari de la Hertz pentru cele 100.000 de autoturisme, a căror livrare va începe în 2022. Analiştii financiar spun că acesta este doar începutul viitorului luminos pe care Tesla îl are în faţă.

Compania Hertz afirmă că a lansat comanda pentru a satisface cererea mare de vehicule de vehicule electrice venită din partea clienţilor. Comanda are legătură şi cu dificultăţile de pe piaţa autoturismelor tradiţionale care este aproape blocată din cauza lipsei componentelor electronice necesare pentru producţie.

Tesla ajunge astfel în top 3 companii triliardare ale lumii alături de Apple şi Microsoft.

×
Subiecte în articol: Elon Musk tesla Hertz parc auto
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close