Antena 3 CNN International News "Acesta este locul morții și al vieții mele" | Imagini cu puternic impact emoțional, postate de un soldat ucrainean de la Azovstal, înainte de a se preda rușilor

"Acesta este locul morții și al vieții mele" | Imagini cu puternic impact emoțional, postate de un soldat ucrainean de la Azovstal, înainte de a se preda rușilor

Un combatant ucrainean de la uzina Azovstal din Mariupol a postat pe rețelele de socializare fotografii și un ultim mesaj din care reiese că urmează să se predea rușilor.

"Acesta este locul morții și al vieții mele" | Imagini cu puternic impact emoțional, postate de un soldat ucrainean de la Azovstal, înainte de a se preda rușilor
Sursa foto: Twitter @Kozatsky_D
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mai 2022   •   13:30

Nu a fost clar imediat ce s-a întâmplat cu acest combatant.

E vorba despre Dmitro Kozațki (Orest).

În timp ce se afla încă în interiorul uzinei încercuite de ruși, Kozațki a scris și distribuit pe Twitter următorul text:

"Asta este. Mulțumesc pentru adăpost, Azovstal. Locul morții și al vieții mele".

Mesajul conține un link pentru descărcarea fotografiilor la rezoluție mare, realizate în interiorul Azovstal.

Atenție, galeria următoare conține imagini cu puternic impact emoțional!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ulterior, el a revenit cu un alt comentariu în care promitea să trimită din captivitate "fotografii de cea mai bună calitate".

"Le voi expedia la toate competițiile jurnalistice și fotografice. Ar fi drăguț să câștig ceva, după eliberare. Pe curând", a postat luptătorul ucrainean.

Azovstal este ultimul bastion al rezistenței ucrainene în Mariupol, obiectivul fiind bombardat constant de forțele ruse.

La începutul acestei săptămâni, armata ucraineană a anunțat că forțele sale și-au încheiat misiunea de luptă în Mariupol.

Din data de 16 mai, luptătorii ucraineni aflați în interiorul obiectivului industrial au început să depună armele și să se predea, fiind duși cu autobuzele în teritoriile controlate de separatiștii pro-ruși.

Liderul RPD, Denis Pushilin, a declarat joi că în interiorul uzinei se află încă liderii batalionului "Azov", considerați neo-naziști de Moscova.

Potrivit CNN, se estimează că încă sunt sute de militari ucraineni la Azovstal, dar nu este clar dacă sau când aceștia vor părăsi locația și ce negocieri ar putea avea loc între Ucraina, Rusia și organizațiile internaționale.

Autoritățile ruse spun că 1.730 dintre militarii care apărau Azovstal au părăsit uzina și sunt fie în detenție, fie în spital în așa-numita Republică Populară Donețk (RPD).

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close