Antena 3 CNN International News Baloanele suspecte au ajuns în Ucraina, deasupra capitalei Kiev | Oficialii militari spun că au doborât mai multe dintre ele

Baloanele suspecte au ajuns în Ucraina, deasupra capitalei Kiev | Oficialii militari spun că au doborât mai multe dintre ele

Apărarea antiaeriană a Ucrainei s-a activat împotriva a ceea ce pare a fi un atac neobișnuit al Rusiei, cu baloane.

Baloanele suspecte au ajuns în Ucraina, deasupra capitalei Kiev | Oficialii militari spun că au doborât mai multe dintre ele
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2023   •   16:02

Anunțul a fost făcut miercuri de autorități, notează CNN.

"O țintă aeriană a inamicului a fost detectată deasupra orașului Kiev", a transmis administrația militară a capitalei pe Telegram, avertizând asupra posibilității ca apărarea antiaeriană să intre în acțiune.

Anunțul mai cerea populației să-și păstreze calmul și să rămână în adăposturi.

Bloomberg relatează, la rândul său, că responsabilii militari au precizat că deasupra Kievului au fost văzute baloane militare rusești, iar armata ucraineană a tras asupra acestora.

Citește și: CNN: România își câștigă locul în "scandalul baloanelor" 

Circa șase astfel de obiecte ar fi fost depistate iar majoritatea ar fi fost doborâte, conform administrației militare a capitalei.

Potrivit lui Iuri Ignat, un purtător de cuvânt al forțelor de apărare antiaeriană, ar fi vorba despre "baloane primitive" care transportau bucăți de metal.

Igant a caracterizat obiectele ca fiind "concepute pentru a păcăli apărarea aeriană" și, eventual, pentru a masca dronele de recunoaștere care ar putea zbura în apropiere.

Foto: urmă lăsată pe cer de o rachetă a defensivei antiaeriene a Kievului

×
Subiecte în articol: Rusia Kiev
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close