Antena 3 CNN International News Biden a numit-o pe Jessica Stern pentru a apăra în lume drepturile LGBTQI+

Biden a numit-o pe Jessica Stern pentru a apăra în lume drepturile LGBTQI+

Preşedintele american Joe Biden a numit-o pe Jessica Stern în postul de trimisă specială a SUA pentru apărarea drepturilor comunităţii LGBTQI+ în lume, a anunţat liderul de la Casa Albă vineri, când el va promulga legea prin care o discotecă pentru homosexuali ce a fost ţinta unui atentat în 2016 va deveni ”Memorial naţional”.

Biden a numit-o pe Jessica Stern pentru a apăra în lume drepturile LGBTQI+
Sursa foto: CNN
de Alexandra Ionescu    |    25 Iun 2021   •   19:06

În prezent directoare a ONG-ului OutRight Action International, Jessica Stern va face parte din Departamentul de Stat al SUA în noua ei însărcinare.

Ea va avea un rol ”crucial” în a asigura că ”diplomaţia americană protejează şi apără drepturile persoanelor LGBTQI+ în lume”, a indicat preşedinţia SUA.

Este a doua persoană care are acest post, predecesorul ei, Randy Berry a avut funcția între 2015 și 2017. Berry, diplomat de meserie este acum ambasador în Nepal.

Tot vineri, preşedintele democrat va promulga legea prin care care clubul de noapte pentru homosexuali ”Pulse” din oraşul Orlando (Florida) va deveni ”Memorial naţional”. Acest club a fost pe 12 iunie 2016 ţinta unui atac armat comis în numele grupării Stat Islamic şi soldat cu 49 de victime.

Textul legii a fost aprobat la începutul acestei luni de Senatul american în unanimitate, un rar moment de consens politic la Washington.

×
Subiecte în articol: biden LGBTQ Casa Alba
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close