Antena 3 CNN International News Zeci de copii au murit după ce au fost tratați cu sirop de tuse preparat în India. Anunțul făcut de OMS

Zeci de copii au murit după ce au fost tratați cu sirop de tuse preparat în India. Anunțul făcut de OMS

Decesele a zeci de copii din Gambia sunt legate de siropurile pentru tuse și răceală fabricate în India, anunță OMS, potrivit CNN.

Zeci de copii au murit după ce au fost tratați cu sirop de tuse preparat în India. Anunțul făcut de OMS
Sursa foto: pexels.com/tima-miroshnichenko
de Silvia Preda    |    06 Oct 2022   •   17:40

Constatările, anunțate de directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, au fost făcute în urma unor teste efectuate asupra mai multor siropuri medicinale suspectate că au provocat 66 de decese în țara din Africa de Vest.

OMS a emis miercuri o alertă privind produsele medicale, cerând autorităților de reglementare să retragă de pe piață produsele Maiden Pharma. Este posibil ca produsele să fi fost distribuite și în alte părți, dar până în prezent au fost identificate doar în Gambia, a scris OMS în alerta sa.

Alerta vizează patru produse: Promethazine Oral Solution, Kofexmalin Baby Cough Syrup, Makoff Baby Cough Syrup și Magrip N Cold Syrup.

Copiii au suferit simptome, inclusiv incapacitatea de a elimina urina, febră și vărsături care au dus rapid la insuficiență renală

Analizele de laborator au confirmat cantități mari ale unor substanțe care pot fi toxice și pot provoca leziuni renale acute, a precizat OMS.

Medicii din Gambia au tras un semnal de alarmă în iulie, după ce zeci de copii au început să se îmbolnăvească. Decesele i-au derutat pe medici înainte de a constata că există un tipar: zeci de pacienți mai mici de cinci ani s-au îmbolnăvut la trei-cinci zile după ce au luat un sirop vândut pe plan local.

Țara care impune restricții pentru siropul cu paracetamol. Zeci de copii au murit

Directorul serviciilor de sănătate din Gambia, Mustapha Bittaye, a declarat că probleme similare au fost detectate și în alte siropuri.

În prezent, ministerul așteaptă confirmarea rezultatelor.

×
Subiecte în articol: copii sirop de tuse India tuse raceala
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close