Antena 3 CNN International News Decizie fără precedent luată de Germania la adresa unui susținător al lui Vladimir Putin

Decizie fără precedent luată de Germania la adresa unui susținător al lui Vladimir Putin

Autoritățile germane au adoptat, în premieră, o decizie care îl vizează pe un membru al Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului de la Moscova.

Decizie fără precedent luată de Germania la adresa unui susținător al lui Vladimir Putin
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    20 Iun 2022   •   16:24

Trei apartamente aparținând deputatului rus și soției sale au fost puse sub sechestru, în contextul în care numeroși membri ai guvernului și legislativului de la Moscova sunt supuși sancțiunilor europene.

Pe lângă apartamente, a fost pus sub sechestru și contul bancar în care proprietarul bunurilor imobiliare încasa chirii în valoare de 3.500 de euro pe lună, a precizat Procuratura din Munchen.

CNN notează că este prima dată în Germania când activele unei persoane supuse sancțiunilor sunt sechestrate și nu "înghețate".

Parlamentarul rus a fost identificat de autorități doar prin inițiala "L", conform legilor din Germania.

El a fost sancționat pe 23 februarie, cu doar o zi înainte de invazia ordonată de Vladimir Putin.

La baza sancționării sale a stat sprijinul pe care "L" l-a exprimat față de decizia președintelui rus, de a recunoaște independența regiunilor separatiste din Ucraina.

Chiriașii deputatului rus pot rămâne în locuințe

CNN mai precizează că două dintre apartamente puse sub sechestru erau deținute de parlamentarul rus împreună cu soția sa, în vreme ce al treilea era pe numele soției.

Soția unui oficial rus sancționat este, de asemenea, vizată de sancțiuni, arată sursa citată.

Chiriașii parlamentarului pot rămâne în continuare în apartamente, însă trebuie să achite, pe viitor, contravaloarea chiriei în contul unui tribunal din Munchen.

Oficialul rus și soția sa sunt investigați în continuare de autoritățile germane pentru mai multe încălcări ale sancțiunilor, menționează CNN.

Foto: Duma de Stat în sesiune plenară, aprilie 2022

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close