Antena 3 International News Declarația comună SUA - Rusia, după conferințele de presă separate susținute de Biden și Putin

Declarația comună SUA - Rusia, după conferințele de presă separate susținute de Biden și Putin

de Adrian Iclozan    |    16 Iun 2021   •   21:35
Declarația comună SUA - Rusia, după conferințele de presă separate susținute de Biden și Putin

Statele Unite și Rusia au dat publicității, miercuri, o declarație comună după întâlnirea președinților celor două state.

Anterior, Vladimir Putin și Joe Biden au susținut conferințe de presă separate în care au prezentat punctele lor de vedere asupra dialogului bilateral.

Întâlnirea, desfășurată în două runde pe parcursul a trei ore, a adus câteva elemente concrete - între care cooperarea la nivel de experți în vederea contracarării atacurilor cibernetice și reîntoarcerea la posturi a ambasadorilor rus și american - dar a lăsat în suspensie numeroase alte dosare sensibile, între care cele legate de Ucraina și de reprimarea opoziției din Rusia.

Documentul de la finalul întâlnirii menționează că, până și în perioadele de tensiune, cele două țări împărtășesc țelurile de asigurare a predictibilității în sfera strategică, de reducere a riscului conflictelor armate și a amenințării războiului nuclear.

"Recenta prelungire a tratatului New START pune în evidență angajamentul nostru față de controlul armelor nucleare. Astăzi, reafirmăm principiul potrivit căruia nu poate fi câștigat și nu poate fi purtat", se spune în declarație.

"În conformitate cu aceste idealuri, Statele Unite ale Americii și Rusia se vor implica în viitorul apropiat într-un Dialog bilateral integrat asupra Stabilității Strategice, care va fi voluntar și solid.

Prin intermediul acestui dialog, căutăm să punem bazele pentru controlul armelor și măsurile de reducere a riscurilor în viitor", menționează documentul.

×
Subiecte în articol: declarație comună SUA Rusia

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close