Antena 3 CNN International News "Cea mai importantă sarcină este dezvoltarea triadei nucleare!" Putin a dat "indicații prețioase" armatei ruse, în contextul războiului din Ucraina

"Cea mai importantă sarcină este dezvoltarea triadei nucleare!" Putin a dat "indicații prețioase" armatei ruse, în contextul războiului din Ucraina

Rusia va fructifica experiența de pe frontul din Ucraina în procesul de îmbunătățire a capabilității forțelor sale armate.

"Cea mai importantă sarcină este dezvoltarea triadei nucleare!" Putin a dat "indicații prețioase" armatei ruse, în contextul războiului din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    21 Iun 2023   •   17:25

Anunțul a fost făcut, miercuri, de președintele rus Vladimir Putin, în timpul unui discurs susținut la Kremlin și adresat absolvenților academiilor militare din țară. 

"Cea mai importantă sarcină este dezvoltarea triadei nucleare, care este o garanție esențială a securității militare a Rusiei și a stabilității globale. Deja, aproximativ jumătate din unitățile și formațiunile Forțelor de rachete strategice sunt echipate cu cele mai recente complexe YARS", a anunțat Putin.

"Triada nucleară" este o expresie care desemnează armele nucleare concepute să fie lansate de la sol, de pe submarine sau de pe avioane de luptă.

YARS este o rachetă balistică intercontinentală care poate transporta capete termonucleare multiple, operabile independent spre ținte diferite.

"Trupele sunt reechipate cu sisteme moderne de rachete hipersonice. În viitorul apropiat, primele lansatoare ale complexului Sarmat, cu o nouă rachetă grea, vor intra în serviciul de luptă", a continuat președintele rus.

Sarmat, mai cunoscută drept "Satan II", este tot o rachetă balistică intercontinentală. Moscova susține că este capabilă să parcurgă 35.000 de kilometri în zbor suborbital, în timp ce experții NATO, mai sceptici, estimează la 18.000 de kilometri distanța maximă ce poate fi parcursă de această armă.

Satan II cântărește peste 200 de tone, măsoară 35 de metri în lungime, are un diametru de 3 metri și poate transporta la țintă 10 - 15 încărcături nucleare ghidate independent.

Tot miercuri, Vladimir Putin a spus că Rusia va accelera producția în masă de drone și va spori desfășurarea acestora pe câmpul de luptă.

La începutul acestei luni, un oficial de la Casa Albă a declarat că SUA estimează că o fabrică de drone de atac, construită de Rusia cu ajutorul Iranului, ar putea fi complet operațională până la începutul anului 2024.

Marți, Moscova a lansat un alt atac aerian masiv asupra Kievului folosind drone fabricate în Iran, conform armatei ucrainene.

Este a doua oară pe parcursul lunii curente când Rusia folosește astfel de drone împotriva capitalei ucrainene.

Foto: lansarea unei rachete balistice Sarmat (Satan II), stânga, și președintele rus, Vladimir Putin (dreapta)
 

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close