Antena 3 CNN International News Un diplomat american anunță la Kiev ce se va întâmpla cu sprijinul SUA pentru Ucraina

Un diplomat american anunță la Kiev ce se va întâmpla cu sprijinul SUA pentru Ucraina

Alegerile legislative de la jumătatea mandatului au alimentat speculațiile privind o diminuare a sprijinului american pentru Kiev, în cazul unei victorii care să le aducă republicanilor controlul asupra Congresului.

Un diplomat american anunță la Kiev ce se va întâmpla cu sprijinul SUA pentru Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    08 Noi 2022   •   13:44

În acest context, actuala administrație Biden și-a înnoit mesajele în care asigură că Statele Unite vor continua să sprijine Ucraina.

Ambasadorul SUA la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield (foto), a declarat că "sprijinul american pentru Ucraina este neclintit" și va continua până când această din urmă țară va câștiga războiul.

"Ne-am manifestat unitar din prima zi și nu am văzut nicio fisură în această unitate. Europa este unită. NATO este unit. Am avut sprijin bipartizan în Statele Unite în susținerea pentru Ucraina", a declarat Thomas-Greenfield pentru CNN în timpul unei călătorii neanunțate la Kiev.

"Sprijinul nostru este neclintit și vom continua să fim uniți până când Ucraina va câștiga acest război iar Rusia își va retrage trupele din Ucraina", a continuat ea.

Thomas-Greenfield a fost întrebată despre relatările conform cărora oficialii americani au îndemnat Ucraina să semnaleze că este dispusă să negocieze cu Rusia, pentru a nu pierde sprijin internațional.

"Am fost clari. Nu vor fi negocieri în care Ucraina să nu ocupe locul principal. Nu există negocieri despre Ucraina fără Ucraina", a răspuns ambasadorul american, care a estimat că negocierile vor avea loc "atunci când liderii de la Kiev vor fi pregătiți pentru asta".

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close