Antena 3 CNN International News Era Messi-Barcelona ajunge la final. Cel mai bun jucător din lume spune adio clubului care l-a format

Era Messi-Barcelona ajunge la final. Cel mai bun jucător din lume spune adio clubului care l-a format

Lionel Messi pleacă de la Barcelona, a declarat joi clubul spaniol.

Era Messi-Barcelona ajunge la final. Cel mai bun jucător din lume spune adio clubului care l-a format
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    05 Aug 2021   •   21:31

"În ciuda faptului că clubul și jucătorul au ajuns la un acord și intenția lor de a semna un nou contract astăzi a fost clară, acest lucru nu se poate întâmpla din cauza obstacolelor financiare și structurale", a declarat clubul Barcelona pe site-ul său.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Atacantul Argentinei, Lionel Messi, va părăsi Barcelona, ​​în ciuda faptului că ambele părți au ajuns la un acord cu privire la un nou contract, a declarat joi clubul din La Liga, citând obstacole economice și structurale, în calea reînnoirii acordului.


Messi a fost liber să negocieze un transfer cu alte cluburi după ce acordul său a expirat la sfârșitul lunii iunie, dar Barcelona a susținut întotdeauna că vrea să îl păstreze la club.


Jucătorul de 34 de ani, care și-a petrecut întreaga carieră la Barcelona, ​​era așteptat să semneze un nou acord de cinci ani cu clubul catalan, care ar fi inclus o reducere a salariului de 50%.

Barcelona a trebuit să se restructureze financiar pentru a obține înțelegerea, ceea ce sa dovedit imposibil în cele din urmă.

Vestea plecării lui Messi vine la o zi după ce La Liga a convenit în principiu să vândă 10% dintr-o companie nou-înființată care găzduiește cea mai mare parte a afacerii către firma de capital privat CVC Capital Partners pentru 2,7 miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari).

"Ca urmare a acestei situații, Messi nu va rămâne la FC Barcelona. Ambele părți regretă profund că dorințele jucătorului și ale clubului nu vor fi îndeplinite în cele din urmă. FC Barcelona își exprimă din toată inima recunoștința față de jucător pentru contribuția sa la prestigiul clubului și îi urează toate cele bune pentru viitor în viața sa personală și profesională", se mai arată în comunicat.


Messi încercase să părăsească Barcelona în august 2020, făcând o cerere formală de ieșire după o întrerupere a relației sale cu președintele de atunci Josep Maria Bartomeu, dar succesorul Joan Laporta, care a prezidat ascensiunea mărețului argentinian, l-a convins să rămână.


Messi, care s-a alăturat echipei de tineret a Barcei, la vârstă de 13 ani, este cel mai bun marcator al Barcelonei din toate timpurile, cu 672 de goluri în 778 de jocuri, în toate competițiile.


Acesta rămâne momentan fără club înainte de sezonul 2021-22.

×
Subiecte în articol: Messi Barcelona
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close