Antena 3 CNN International News Fotbalistului Christian Eriksen i se va implanta un defibrilator cardiac, în urma accidentului suferit pe terenul de fotbal

Fotbalistului Christian Eriksen i se va implanta un defibrilator cardiac, în urma accidentului suferit pe terenul de fotbal

Lui Christian Eriksen urmează să îi fie implantat un defibrilator cardiac, a anunțat joi Asociația Națională de Fotbal din Danemarca.

Fotbalistului Christian Eriksen i se va implanta un defibrilator cardiac, în urma accidentului suferit pe terenul de fotbal
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    17 Iun 2021   •   15:48

Eriksen a suferit un stop cardiac în timpul jocului Danemarcei împotriva Finlandei, sâmbătă.

La începutul acestei săptămâni, el a spus că se simte „bine” și că va rămâne în spital pentru nişte examinări.

"După ce Christian a trecut prin diferite examinări cardiace, s-a decis că ar trebui să îi fie implantat un starter cardiac. Acest dispozitiv este necesar după un atac cardiac din cauza tulburărilor ritmice", a spus medicul echipei naționale, Morten Boesen.

"Christian a acceptat această soluţie, după ce succesul acesteia a fost confirmat de specialiști  atât la nivel național, cât și internațional, care recomandă același tratament. Îi rugăm pe toți să-i ofere lui Christian și familiei sale pace și intimitate, în perioada următoare."

Conform British Heart Foundation, ICD este un dispozitiv mic plasat sub piele, care monitorizează ritmul cardiac.

Este conectat la inimă cu fire subțiri și este capabil să regleze ritmurile cardiace anormale prin șocuri electrice.

Danemarca, care a pierdut cu 1-0 în fața Finlandei, după ce meciul de sâmbătă a fost reluat, va avea următoarea partidă împotriva Belgiei.

Atacantul Belgiei, Romelu Lukaku, a declarat că echipa sa va aduce un omagiu lui Eriksen, lovind mingea în out la minutul 10 al partidei (o încuviințare a numărului de pe tricoul purtat de Eriksen), moment în care se va porni un ropot de apluze care va dura un minut.

Lukaku a mai spus că vrea să-și viziteze coechipierul de la Inter Milano în spital.

Un alt tribut a fost înaintea partidei dintre Finlanda și Rusia, când jucătorii au purtat, la încălzire, tricouri care aveau inscripționat mesajul "Fă-te bine Cristian!".

Medicul german al UEFA, Jens Kleinefeld, care l-a resuscitat pe jucătorul danez imediat după ce s-a prăbușit, a dezvăluit cum au fost primele momente în care fotbalistul și-a recăpătat conștiența.

Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, s-a prăbușit pe teren în minutul 43 al meciului Danemarca-Finlanda, scor 0-1, din grupa B, a EURO 2020.

×
Subiecte în articol: Eriksen Romelu Lukaku
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close