Antena 3 CNN International News Explozie la o uzină chimică, unde s-ar fi aprins siliconul. Coloane uriașe de fum au fost trimise în aer iar localnicii au fost evacuați, în China 

Explozie la o uzină chimică, unde s-ar fi aprins siliconul. Coloane uriașe de fum au fost trimise în aer iar localnicii au fost evacuați, în China 

O explozie care s-a produs, sâmbătă, la o uzină chimică a generat valuri uriașe de fum negru și gros, în timp ce autoritățile încearcă să clarifice dacă există victime.

Explozie la o uzină chimică, unde s-ar fi aprins siliconul. Coloane uriașe de fum au fost trimise în aer iar localnicii au fost evacuați, în China 
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2023   •   11:56

Explozia a avut loc în jurul prânzului, în orașul Guixi din provincia Jiangxi, potrivit televiziunii chineze de stat CCTV citate de CNN.

Deflagrația s-a produs la uzina deținută de compania producătoare de ulei siliconic Jiangxi QianTai New Materials.

Un videoclip care surprinde scene dramatice fost încărcat pe platforma de socializare Weibo, versiunea chineză a Twitter.

În clip, pompierii le cer oamenilor să păstreze distanța.

Citește și: Roboţii de ultimă generaţie care ajută pompierii români la intervenţii

O coloană uriașă de fum negru a fost trimisă în aer de deflagrație, în timp ce serviciile de urgență erau desfășurate la fața locului pentru a ține flăcările sub control.

Primele informații spun că explozia a avut loc după ce uleiul siliconic a luat foc, relatează CCTV, care precizează că, deocamdată, nu au fost raportați răniți, iar persoanele care locuiesc în apropiere au fost evacuate.

Autoritățile investighează cauza evenimentului.

×
Subiecte în articol: explozie silicon Guixi China
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close