Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Roboţii de ultimă generaţie care ajută pompierii români la intervenţii

Roboţii de ultimă generaţie care ajută pompierii români la intervenţii

Pompierii români au parte de noi ajutoare la stingerea incendiilor. Mai multe Inspectoare pentru Situații de Urgență au primit în dotare roboți inteligenți care îi ajută pe militari în lupta cu flăcările.

Roboţii de ultimă generaţie care ajută pompierii români la intervenţii
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2023   •   17:24

Roboții participă la cele mai dificile intervenții, acolo unde riscul este unul mare pentru pompieri, iar astfel viața salvatorilor nu este pusă în pericol. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Horea al județului Mureș are una din puținele autospeciale de transport din țară dotată cu patru roboți pentru stingerea incendiilor. Echipamentul este operațional și gata de intervenție în situații dificile.

Autospecialele au în componenţă patru sisteme robotizate, două cu motoare electrice şi două cu motoare termice. Ele sunt destinate intervenţiei rapide în cazul incendiilor de mari proporţii înregistrate la obiective şi platforme industriale, precum şi în zone comerciale, cu potenţial de explozie, în spaţii închise sau deschise, contaminate chimic, biologic şi nuclear.

"Este în sprijinul nostru datorită faptului că echipele de intervenție nu se mai expun pericolelor la care s-au expus până acum, pentru a prioritiza personalul de intervenție și a intervenii în situațiile unde există pericol chimic, în care să se contamineze personalul de intervenție", explică Toduţ Raul-Mihai, şef gardă intervenţie ISU Mureş. 

Utilajele pot fi folosite atât independent cât și alături de echipe de intervenție, unde pot acționa chiar și pentru evacuarea victimelor

La nivel național există patru autospeciale cu roboți, cea de la Mureș și altele în Brașov, Iași și București. Investiția în cele două noi autospeciale din dotarea ISU Mureș se ridică la peste nouă milioane de lei. 

×
Subiecte în articol: pompieri România Inteligentă
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close