Antena 3 CNN International News Autoritățile americane resping cererea Pfizer de a adăuga doza a treia la schema de vaccinare. Cine poate face, totuși, doza suplimentară

Autoritățile americane resping cererea Pfizer de a adăuga doza a treia la schema de vaccinare. Cine poate face, totuși, doza suplimentară

Autoritatea federală americană în domeniul medicamentelor, FDA, a respins vineri solicitarea depusă de compania Pfizer, privind adăugarea unei a treia doze suplimentare la schema completă de vaccinare, anunță CNN.

Autoritățile americane resping cererea Pfizer de a adăuga doza a treia la schema de vaccinare. Cine poate face, totuși, doza suplimentară
Sursa foto: bloomberg.com
de Adrian Iclozan    |    17 Sep 2021   •   23:12

Aplicația Pfizer a fost respinsă la vot în cadrul Comitetului pentru vaccinuri din cadrul FDA, notează CNN.

Membrii Comitetului FDA au votat asupra următoarei formulări: "Susțin datele din studiul clinic aprobarea unei doze suplimentare administrate persoanelor de cel puțin 16 ani, la cel puțin șase luni de la finalizarea schemei inițiale?"

Respingerea a fost votată cu 16 la 2.

Membrii Comitetului și-au exprimat îndoieli în legătură cu siguranța unei doze suplimentare la adulții tineri și la adolescenți și s-au plâns de lipsa datelor privind siguranța și eficiența pe termen lung în cazul celei de-a treia doze.

Doza a treia, rezervată pentru persoane peste 65 de ani și celor în situație de risc

Însă Comitetul FDA a aprobat, tot vineri, recomandarea ca doza suplimentară să fie administrată persoanelor cu vârste de cel puțin 65 de ani și celor expuși riscului de a face forma gravă a infecției cu COVID.

Aprobarea recomandării în regim de urgență s-a făcut în unanimitate.

Între timp, datele publicate vineri în SUA de Centrul pentru Control și Prevenție Epidemiologică (CDC) arată că peste două milioane de americani au primit deja o doză suplimentară - așa-numitul booster shot, începând din 13 august. 

Această doză nu face însă parte din schema standard de vaccinare și se adresează persoanelor imunocompromise.

Autoritățile americane par dedicate obiectivului de a vaccina prioritar cât mai multe persoane cu schema standard de două doze.

În SUA, 54,4% din populație a fost complet vaccinată iar ritmul de vaccinare este de circa 342.000 de persoane imunizate în fiecare zi.

×
Subiecte în articol: Pfizer FDA
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close