Antena 3 CNN International News Germania va renunța la gazul rusesc ”cât mai repede posibil”, dar nu poate imediat, spune ministrul de Finanțe

Germania va renunța la gazul rusesc ”cât mai repede posibil”, dar nu poate imediat, spune ministrul de Finanțe

Germania va înceta să mai folosească petrolul și gazele rusești ”cât mai repede posibil”, dar nu poate face acest lucru imediat. Ar provoca prea multe pagube economice acasă, a declarat miercuri ministrul de Finanțe Christian Lindner.

Germania va renunța la gazul rusesc ”cât mai repede posibil”, dar nu poate imediat, spune ministrul de Finanțe
Sursa foto: CNN
de Cerasela Stafie    |    06 Apr 2022   •   14:34

”Întrebarea este, în ce moment îi facem mai mult rău lui Putin decât nouă înșine? La urma urmei, urmărim o strategie pe care nu o putem susține câteva săptămâni, ci, probabil, ani de zile”, a spus Lindner într-un interviu pentru Die Zeit.

”Dacă aș putea să-mi urmez inima, ar exista imediat un embargo total. Cu toate acestea, este îndoielnic că acest lucru ar opri mașinăria de război pe termen scurt”, a adăugat el.

Lindner a subliniat că, potrivit ministrului german al economiei Robert Habeck, dacă exporturile de gaze ar fi oprite imediat, Germania ar fi amenințată nu cu o pierdere a creșterii, ci cu o rupere structurală economică. ”Ar fi inacceptabil”, a spus Lindner.

Șefa Comisiei UE, Ursula Von der Leyen, a declarat miercuri că Uniunea Europeană va impune noi sancțiuni Rusiei, fiind axate, cel mai probabil, pe gaz și petrol.

Marți, UE și-a anunțat planurile de a impune Rusiei un al cincilea pachet de sancțiuni, inclusiv interzicerea importurilor de cărbune rusesc.

"Aceste sancțiuni nu vor fi ultimele, după cum am spus deja ieri. Da, acum am interzis cărbunele, dar acum trebuie să ne uităm la petrol", a spus ea.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close