Antena 3 International News Guvernatorul american din Alabama îi blamează pe cei nevaccinați pentru creșterea de cazuri Covid

Guvernatorul american din Alabama îi blamează pe cei nevaccinați pentru creșterea de cazuri Covid

de Alexandru Negrici    |    23 Iul 2021   •   23:19
Guvernatorul american din Alabama îi blamează pe cei nevaccinați pentru creșterea de cazuri Covid
Sursa foto: CNN

Guvernatorul republican al Alabamei, Kay Ivey, îi face răspunzători pe „oamenii nevaccinați” pentru creșterea cazurilor de Covid-19 în statul ei, o pledoarie remarcabilă într-un moment în care mulți lideri ai Partidului Republican refuză să-i îndemne pe oameni să se vaccineze.

"Oamenii ar trebui să aibă bun simț. Dar este timpul să începem să acuzăm oamenii nevaccinați, nu oamenii obișnuiți. Sunt oamenii nevaccinați care ne dezamăgesc", a declarat Ivey reporterilor din Birmingham.

Alabama este statul cel mai puțin vaccinat din țară, cu aproximativ 33,9% dintre rezidenți complet vaccinați, potrivit datelor de la Centrele SUA pentru Control și Prevenire a Bolilor. 

Media zilnică a cazurilor Covid-19 în Alabama este aproape dublă față de acum o săptămână și de peste patru ori mai mare decât acum două săptămâni.

Întrebat joi de reporteri despre planurile de a emite un mandat de obligativitate a purtării măștii de protecție sau alte restricții,  Ivey a răspuns: „Noile cazuri de Covid sunt din cauza persoanelor nevaccinate. Aproape 100% din noile spitalizări sunt cu oameni nevaccinați. Și decesele se produc cu siguranță cu oamenii nevaccinați. "

Cei nevaccinați, a spus Ivey, „aleg un stil de viață oribil al durerii auto-provocate”.

„Trebuie să-i determinăm pe oameni să își facă vaccinul”, a continuat ea, numind vaccinul „cea mai mare armă pe care o avem pentru a lupta împotriva Covid”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
x close