Antena 3 CNN International News Zeci de oameni care încercau să fure benzină dintr-o cisternă răsturnată au pierit carbonizați într-o explozie gigantică, în Haiti

Zeci de oameni care încercau să fure benzină dintr-o cisternă răsturnată au pierit carbonizați într-o explozie gigantică, în Haiti

Cel puțin 59 de persoane și-au pierdut viața, marți, după ce o cisternă care transporta benzină a explodat în Cap-Haitien, cel de-al doilea mare oraș din Haiti, anunță CNN.

Zeci de oameni care încercau să fure benzină dintr-o cisternă răsturnată au pierit carbonizați într-o explozie gigantică, în Haiti
de Adrian Iclozan    |    14 Dec 2021   •   16:09

Alte zeci de persoane rănite au ajuns la spital.

Potrivit publicației Haiti Libre, cisterna cu combustibil s-a răsturnat după miezul nopții de luni spre marți, în condiții încă neelucidate, la intrarea estică în Cap-Haitien, între sensul giratoriu Samari și Pont Grand-Bois.

Cisterna a explodat atunci când rezidenții din zonă au încercat să sustragă combustibil.

Zeci de victime au fost carbonizate instantaneu în gigantica minge de foc a exploziei.

Focul s-a întins la alte vehicule, precum și la zeci de locuințe din apropiere, provocând o panică uriașă.

Primarul Patrick Almonor a spus că aproape 50 de imobile au fost afectate de flăcări și multe dintre ele vor trebui demolate "pe cât de repede posibil".

Pompierii s-au luptat timp de mai multe ore să lichideze incendiul.

Spitalele din oraș, între care Spitalul Justinien și Spitalul Convenției Baptiste, au devenit rapid supraaglomerate cu victimele dezastrului, răniții fiind tratați în curte, din cauza lipsei de spațiu, adaugă sursa citată.

Medicii au cerut ajutor național și făcut apel la populație să doneze sânge, notează CNN citând un purtător de cuvânt al protecției civile.

Este de așteptat ca bilanțul deceselor să crească în orele următoare.

Premierul haitian Ariel Henri a anunțat trei zile de doliu național în memoria victimelor.

Această țară insulară din America Centrală a fost afectată de o serie de evenimente funeste în acest an, începând cu asasinarea președintelui Jovenel Moise, pe 7 iulie, de către un comando de mercenari străini. 

În data de 14 august, Haiti a fost lovit de un puternic cutremur care s-a soldat cu peste 2.200 de morți și peste 12.000 de răniți, conform unui bilanț actualizat în luna septembrie.

×
Subiecte în articol: haiti explozie
Parteneri
Polițele RCA Euroins expiră peste 90 de zile
x close