Antena 3 CNN International News Hamas: O încetare a focului între Gaza și Israel este posibilă în următoarele 24 de ore

Hamas: O încetare a focului între Gaza și Israel este posibilă în următoarele 24 de ore

Oficiali ai grupării Hamas, care controlează Fâșia Gaza, au declarat miercuri noaptea, pentru CNN, că o încetare a focului cu Israelul este "iminentă" și ar putea avea loc în următoarele 24 de ore.

Hamas: O încetare a focului între Gaza și Israel este posibilă în următoarele 24 de ore
de Adrian Iclozan    |    20 Mai 2021   •   05:02

Un lider Hamas a spus că în jurul discuțiilor pentru un acord cu Israelul este o "atmosferă pozitivă", mulțumind Egiptului și Qatarului pentru propunerea mai multor soluții.

Reprezentantul grupării militante a adăugat că solicitările generale ale palestinienilor rămân clare: încetarea agresiunii israeliene la moscheea Al Aqsa și în cartierul Sheik Jarrah din Ierusalimul de Est, încetarea agresiunii israeliene în Gaza și un mecanism de reconstrucție în Gaza, în urma distrugerilor provocate de Israel.

Partea israeliană nu a făcut, miercuri, niciun comentariu privind ajungerea la un posibil acord de încetare a focului.

Mai devreme în cursul zilei, premierul israelian Benjamnin Netanyahu a spus că va continua operațiunile militare în Fâșia Gaza "până ce obiectivul acestora va fi atins".

CNN mai notează că Musa Abu Marzouq, liderul Hamas în stărinătate a spus, miercuri noaptea, că "ocupația este cea care imploră o încetare a focului".

×
Subiecte în articol: Hamas Israel incetarea focului
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close