Antena 3 CNN International News 10.000 de voluntari s-au retras de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, mai ales din cauza pandemiei COVID-19

10.000 de voluntari s-au retras de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, mai ales din cauza pandemiei COVID-19

Aproximativ 10.000 din cei 80.000 de voluntari implicaţi în organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo au decis să se retragă, anunţă presa japoneză.

10.000 de voluntari s-au retras de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, mai ales din cauza pandemiei COVID-19
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    03 Iun 2021   •   11:00

În pofida pierderii unui număr însemnat de voluntari, organizatorii japonezi nu se aşteaptă să se confrunte cu probleme având în vedere absenţei fanilor străini şi limitarea participanţilor la Olimpiadă.

Majoritatea japonezilor doresc amânarea sau anularea Olimpiadei de vară din cauza creşterii numărului de infectări şi a ratei slabe de vaccinare din ţară, de sub 5%. Starea de urgenţă din cele mai populate prefecturi, inclusiv Tokyo, a fost prelungită până la finele lunii iunie.

Organizatorii japonezi şi Comitetul Internaţional Olimpic susţin că pot asigura desfăşurarea în siguranţă a Jocurilor Olimpice, printr-o serie de măsuri stricte de igienă şi de protocoale sanitare.

În ipoteza în care spectatorii locali vor fi admişi la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), ei ar putea fi obligaţi să prezinte un rezultat negativ la testul anti-Covid sau un certificat de vaccinare, a afirmat, luni, un jurnal nipon, potrivit CNN.

Aclamaţiile şi consumul de hrană sau de alcool vor fi, totodată, interzise în virtutea unui proiect guvernamental în curs de finalizare, a adăugat cotidianul conservator Yomiuri, care citează responsabili guvernamentali ce au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Organizatorii au decis, deja, în luna martie să interzică venirea spectatorilor din străinătate, o premieră în istoria mişcării olimpice şi urmează să se pronunţe în iunie dacă spectatorii rezidenţi în Japonia vor putea intra în site-urile competiţiilor şi în ce limită.

Jocurile Olimpice trebuiau să se desfășoare anul trecut în Japonia, dar au fost amânate pentru vara anului acesta din cauza pandemiei COVID-19. 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close