Antena 3 CNN International News Tenismenii nevaccinați nu vor mai avea dreptul să participe la Australia Open

Tenismenii nevaccinați nu vor mai avea dreptul să participe la Australia Open

Jucătorii nevaccinați nu vor mai avea dreptul să participe la Australia Open. Guvernul nu va mai permite jucătorilor nevaccinați accesul la evenimentul sportiv, potrivit premierului Victoriei, Daniel Andrews.

Tenismenii nevaccinați nu vor mai avea dreptul să participe la Australia Open
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    27 Oct 2021   •   14:43

Acest anunț vine după ce prim-ministrul Scott Morrison a indicat că li se va permite să intre în țară, indiferent dacă au sau nu certificat verde.

Morrison a spus miercuri că jucătorii nevaccinați vor fi liberi să concureze la Grand Slam după ce au stat în carantină de două săptămâni, cu condiția ca Victoria, care găzduiește turneul din Melbourne, să solicite permise pentru ei.

Andrews a spus că statul său nu va face astfel de cereri.

„În numele fiecărui victorian vaccinat care a făcut ceea ce trebuie, guvernul meu nu va solicita o scutire pentru niciun jucător neimunizat”, a spus el reporterilor.

„Dacă nu solicităm o scutire, atunci nu se va acorda nicio scutire și atunci întreaga problemă este practic rezolvată”.

Granițele Australiei au fost sigilate efectiv timp de 18 luni din cauza pandemiei de COVID-19, deși autoritățile aprobă scutiri de călătorie pentru cazuri speciale.

Victoria a fost cel mai afectat stat al Australiei, iar capitala Melbourne a intrat în lockdown de șase ori. Al șaselea izolare s-a încheiat vineri, dar numai pentru adulții complet vaccinați.

Poziția Victoria este o lovitură pentru organizatorii turneului de Grand Slam Tennis Australia, care își doresc un teren puternic pentru turneul din ianuarie.

Unii jucători de top, inclusiv campionul în curs, Novak Djokovic, au refuzat să-și dezvăluie statutul de vaccinare. Numărul unu mondial al Serbiei a declarat săptămâna trecută că s-ar putea să nu joace la turneu, „lucrurile fiind așa cum sunt”.

Morrison a spus anterior pentru Seven Network că jucătorii nevaccinați vor trebui să se plaseze în carantină timp de două săptămâni.

„Aceleași reguli trebuie să se aplice tuturor”

"Fie că ești un câștigător de Grand Slam, un prim-ministru sau un călător de afaceri, un student sau oricine. Aceleași reguli."

Comentariile lui Morrison le-au contrazis pe cele ale ministrului său de imigrație, Alex Hawke, care a spus săptămâna trecută că jucătorii de tenis și alți sportivi ar trebui să fie dublu vaccinați pentru a intra în țară.

Sportivii profesioniști din Victoria sunt sub un mandat de vaccinare, care acoperă și antrenorii, oficialii, mass-media și alți membri ai personalului implicați în competițiile de elită.

Andrews a spus că jucătorii de tenis ar trebui să respecte același standard ca toți ceilalți la eveniment.

„Nu voi cere ca oamenii care stau în tribună, oamenii care lucrează la eveniment, să fie vaccinați în timp ce jucătorii nu sunt”, a spus el.

În prezent, aproximativ 70% din primii 100 de tenismeni ai lumii, bărbați și femei sunt vaccinați

Dacă Djokovic joacă la Melbourne Park, el va fi favorit pentru a câștiga al 21-lea titlu record masculin de Grand Slam la simplu.

Adulții nevaccinați nu au acces în pub-uri, restaurante, și la evenimente sportive.

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close