Antena 3 CNN International News Pentagon: O singură explozie, nu două, în atentatul sinucigaș de la Kabul. Atacul revendicat de ISIS-K a ucis peste 100 de oameni

Pentagon: O singură explozie, nu două, în atentatul sinucigaș de la Kabul. Atacul revendicat de ISIS-K a ucis peste 100 de oameni

Presa internațională, oficialii militari ai SUA și aliații lor au anunțat, joi, că la aeroportul din Kabul, în zona porții Abbey, au avut loc două explozii de amploare, în urma cărora bilanțul actualizat se ridică la peste 100 de morți, între care 13 soldați americani.

Pentagon: O singură explozie, nu două, în atentatul sinucigaș de la Kabul. Atacul revendicat de ISIS-K a ucis peste 100 de oameni
Sursa foto: cnn
de Adrian Iclozan    |    27 Aug 2021   •   18:18

A doua explozie ar fi avut loc la hotelul Baron, situat aproape de aeroportul din Kabul, unde funcționa un punct de procesare pentru afganii care intenționează să plece din țară.

Acest punct de procesare, operat de guvernul britanic, și-a încetat vineri activitatea.

Tot vineri, la 24 de ore de la atentatul revendicat de ISIS-K, Departamentul american al Apărării a confirmat o singură explozie la poarta Abbey.

"Vă pot confirma că nu credem că a avut loc a doua explozie la hotelul Baron sau în apropierea acestuia și că apreciem că a existat un singur atentator sinucigaș. Nu suntem siguri cum au fost raportate aceste informații în mod incorect", a spus, vineri, generalul american William Taylor (foto), director adjunct pentru operațiuni regionale al Statului Major american.

Pe lângă cei 13 militari americani uciși în atentat, au fost răniți alți 18 soldați ai SUA.

Răniții au fost evacuați la baza Ramstein din Germania și transferați pentru tratament la Centrul Medical Regional Landstuhl, a precizat generalul Taylor.

Operațiunile de evacuare a civililor au continuat după atentat, în condițiile în care amenințarea teroristă a ISIS-K continuă să fie prezentă, potrivit anunțurilor făcute de oficialii americani.

Joi, au decolat din Kabul 89 de curse la bordul cărora au părăsit Afganistan 12.500 de oameni.

300 dintre cei evacuați în ultimele 24 de ore sunt cetățeni americani. SUA au evacuat circa 5.100 de americani de la începutul operațiunii.

De asemenea, în SUA au ajuns circa 7.000 de refugiați afgani, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, citat de CNN.

×
Subiecte în articol: Hank Taylor Kabul ISIS-K
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close