Antena 3 CNN International News Ce au lăsat rușii în urmă, după ce n-au reușit să captureze Kievul: aproape 1.000 de cadavre de civili, mulți purtând banderole albe

Ce au lăsat rușii în urmă, după ce n-au reușit să captureze Kievul: aproape 1.000 de cadavre de civili, mulți purtând banderole albe

Peste 900 de cadavre ale civililor ucraineni au fost descoperite de când armata rusă s-a retras din zonă, după ofensiva ratată spre Kiev.

Ce au lăsat rușii în urmă, după ce n-au reușit să captureze Kievul: aproape 1.000 de cadavre de civili, mulți purtând banderole albe
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    16 Apr 2022   •   11:00

Bilanțul provizoriul a fost anunțat de șeful poliției regionale de la Kiev, Andrei Niebitov.

Potrivit acestuia, cadavrele au fost examinate și transferate la instituțiile de medicină legală pentru investigații amănunțite.

Niebitov a spus că au fost identificate corpurile neînsuflețite ale unor oameni din satul Șevcenko.

"Erau localnici obișnuiți. Din păcate, au fost torturați și vedem că au fost împușcați", a menționat el, precizând că pe multe cadavre au fost găsite banderole albe.

"În timpul ocupației orașelor, ocupanții i-au obligat pe cetățeni să poarte banderole albe, care indicau faptul că persoana respectivă a fost deja controlată (...) Prin urmare, pentru a-și salva viața, mulți dintre cetățenii noștri și-au pus din proprie inițiativă aceste banderole", a mai spus șeful poliției regionale din Kiev, adăugând că, în mod evident, examinarea cadavrelor a dovedit că, în cazul multor persoane, această metodă nu a funcționat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Rușii continuă să ucidă civili ucraineni

Șapte oameni au fost uciși după ce forțele ruse au deschis focul asupra a două autobuze care evacuau civili.

CNN, care citează Procuratura Regională din Harkov, precizează că incidentul a avut loc joi, în apropierea satului Borova din vecinătatea orașului Izium, unde trupele ruse și ucrainene sunt angajate în lupte.

Alte 27 de persoane au fost rănite.

"O anchetă preliminară a fost deschisă pentru încălcarea legilor războiului și crimă cu premeditare", a anunțat procuratura ucraineană.

Spre sud, în regiunea Zaporojie, administrația militară regională a anunțat că o persoană a fost ucisă şi alte cinci au fost rănite în bombardamente efectuate de ruși asupra orașului Vasilivka, unde mai multe case, un magazin alimentar şi stația feroviară din Tavriisk au fost avariate.

Galerie foto: cadavre exhumate la Borodianka, în suburbiile Kievului, după alungarea forțelor ruse

×
Subiecte în articol: Kiev Borodianka cadavre civili banderole albe
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close