Antena 3 CNN International News Kievul semnalează că a aflat când va lansa Rusia a doua mare ofensivă în Ucraina | "Va fi pe uscat, pe mare și în aer!"

Kievul semnalează că a aflat când va lansa Rusia a doua mare ofensivă în Ucraina | "Va fi pe uscat, pe mare și în aer!"

Rusia se pregătește pentru o "escaladare maximă" a războiului din Ucraina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Feb 2023   •   14:53

Aceasta ar putea avea loc chiar în următoarele săptămâni, conform lui Oleksii Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate și Apărare Națională de la Kiev.

"Rusia se pregătește pentru o escaladare maximă. Adună tot ce este posibil, face exerciții și antrenamente. În ceea ce privește o ofensivă din diferite direcții, pot spune că, deocamdată, nu excludem niciun scenariu în următoarele două-trei săptămâni", a spus el într-un interviu pentru Sky News, citat de CNN.

Danilov a adăugat că "lunile următoare" vor fi definitorii pentru soarta războiului.

Potrivit secretarului Consiliului pentru Securitate și Apărare, "principalele lupte urmează să aibă loc" și se vor întâmpla în acest an, în decurs de două-trei luni.

Citește și: Fost consilier al lui Zelenski: "Foarte puțin probabil ca Ucraina să câștige războiul"

Afirmațiile oficialului ucrainean au fost întărite de un purtător de cuvânt al armatei.

Natalia Humeniuk, șefa Centrului de presă din cadrul Comandamentului forțelor ucrainene care activează în sudul țării, a spus, la rândul ei, că Rusia se pregătește pentru o nouă ofensivă.

Zona vizată de Moscova s-ar afla tot în sudul Ucrainei.

"(Ofensiva va fi) nu doar pe uscat, ci și pe mare și în aer", a declarat Humeniuk la televiziunea națională ucraineană.

Serviciile de informații ucrainene au detectat schimbări în activitatea forțelor navale rusești din Marea Neagră, inclusiv în ceea ce privește vasele echipate cu lansatoare de rachete, a adăugat ea.

CNN notează, în context, că Ministerul belarus al Apărării a anunțat, marți, că va organiza noi exerciții militare comune cu Rusia timp de încă o săptămână.

Radu Tudor, pe 9 ianuarie: "Invazia rusă v2.0, în următoarele 100 de zile"

În urmă cu trei săptămâni, realizatorul TV și analistul militar Radu Tudor a citat pe blogul său surse militare conform cărora, în ultimele 100 de zile, Rusia și Belarus au mobilizat un amplu dispozitiv cu trupe si tehnică de luptă la granița cu Ucraina.

Moscova a trimis zeci de garnituri de tren cu tancuri, blindate și artilerie, sub pretextul unor "exerciții militare comune cu Belarus".

"O țară în război nu are nici resurse, nici timp pentru exerciții. Este vorba despre o mobilizare de război, care anunță ofensiva Moscovei asupra Kievului. Potrivit specialiștilor militari, dispozitivul militar de invazie seamănă cu cel pregătit de Putin înainte de 24 februarie 2022, data declanșării invaziei în Ucraina.

Văzând aceste evidențe și monitorizând prin satelit toate mișcările de la frontiera Ucraina - Belarus, liderii occidentali au fost informați de serviciile militare de specialitate în ceea ce privește anticiparea unui val 2 al invaziei rusești.

Acesta ar putea avea loc în următoarele 100 de zile", a scris Radu Tudor.

Foto:  Tun de câmp 2A36 Giatsint-B de 152 mm din dotarea forțelor ruse, efectuând tiruri către pozițiile ucrainene în regiunea Zaporojie, 25 ianuarie 2023

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close