Antena 3 CNN International News Kim Jong Un, în cămașă și pantaloni largi, la concert. Ce ascunde scăderea în greutate a liderului nord-coreean

Kim Jong Un, în cămașă și pantaloni largi, la concert. Ce ascunde scăderea în greutate a liderului nord-coreean

Cu o figură preocupată, aproape încruntată, bărbatul înaintează spre intervalul de acces în timp ce muzica de fanfară cântă iar publicul aplaudă să-și rupă palmele.

Kim Jong Un, în cămașă și pantaloni largi, la concert. Ce ascunde scăderea în greutate a liderului nord-coreean
de Adrian Iclozan    |    28 Iun 2021   •   17:15

Poartă o cămașă albă, largă, și pantaloni bej, largi care nu-i pot ascunde corpolența.

Cadrul se schimbă și iată-l pe bărbatul care ține în mâini soarta a peste 20 de milioane de oameni cum se oprește pentru a da publicului posibilitatea să-l ovaționeze "la punct fix".

Dă impresia că ovațiile și aplauzele înseamnă ceva pentru el.

Cadrele de ambianță cu mulțimea în extaz, bătând din palme neobosită, se succed.

În fine, iată-l așezat.

Face un semn cu mâna, care ar putea să sugereze "gata, ați aplaudat destul".

Apoi se mai întoarce o dată, indicând cu degetul către ceva sau cineva. Preț de câteva fracțiuni de secundă lasă impresie că râde iar fața i se umanizează.

Însă cine nu l-a văzut înainte pe liderul nord-coreean Kim Jong Un ratează amănuntul esențial. Iar amănuntul esențial este că șeful suprem din Coreea de Nord a slăbit serios.

Imaginile transmise de televiziunea nord-coreeană, cu Kim filmat din multiple unghiuri și aplaudat fără osteneală de mărimile din aparatul de partid și din armată, sunt mai relevante prin comparație cu secvențele filmate înainte de marea transformare la liderului de la Phenian.

CNN a pus față în față imagini cu Kim Jong Un filmate în aprilie (în stânga cadrului) și în iunie anul curent (în dreapta cadrului, clipul următor).

Știrile care au împânzit internetul, cu nord-coreeni devastați de "aspectul slăbit" al liderului lor suprem, par să facă parte din efortul propagandistic al regimului de la Phenian, confruntat cu efectele generate de pandemia de COVID, sancțiunile economice impuse de ONU și dezastrele naturale.

Combinate, aceste efecte duc la o penurie de produse de bază care determină o foamete crâncenă.

Situația a fost recunoscută parțial de însuși Kim, la jumătatea acestei luni. El a declarat la reuniunea plenară a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor că situația alimentară gravă este cauzată de pandemie și de evenimentele climatice extreme.

"Situația alimentară a oamenilor devine acum tensionată, deoarece sectorul agricol nu a reușit să-și îndeplinească planul de producție de cereale din cauza pagubelor provocate de taifun anul trecut", a susținut el.

Kim Jong Un, 37 de ani, avea, până recent, aproximativ 140 de kilograme.

Cât a slăbit, de fapt, Kim Jong Un

Estimările pe baza fotografiilor recente indică o pierdere în greutate de 10 - 20 de kilograme.

Speculațiile asupra cauzelor pentru care a slăbit Kim variază, de la o dietă menită să-i amelioreze sănătatea până la posibile probleme grave.

Liderul Coreei de Nord este cunoscut că bea și fumează mult și provine dintr-o familie cu istoric de probleme cardiace. Tatăl și bunicul său, care au condus, la rândul lor, Coreea de Nord au murit în urma unor astfel de afecțiuni.

Sănătatea lui Kim Jong Un este motiv de preocupare internațională, întrucât acesta nu și-a desemnat public un succesor care să gestioneze arsenalul nuclear al țării, în caz că el nu mai este în măsură s-o facă. 

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un foamete propaganda
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close