Antena 3 CNN International News Ce spune Kremlinul după ce Elon Musk a negat că ar fi discutat cu Putin "planul de pace" din Ucraina

Ce spune Kremlinul după ce Elon Musk a negat că ar fi discutat cu Putin "planul de pace" din Ucraina

Kremlinul a reacționat, miercuri, la scandalul amplificat de acuzațiile că Vladimir Putin s-ar fi folosit de multi-miliardarul Elon Musk pentru a propune public un "plan de pace" în Ucraina.

Ce spune Kremlinul după ce Elon Musk a negat că ar fi discutat cu Putin "planul de pace" din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    12 Oct 2022   •   16:01

Șeful Tesla, Elon Musk, nu a discutat cu președintele rus Vladimir Putin înainte de a-și publica "planul de pace", susține Dmitri Peskov (foto), purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

"Acest lucru (discuția Musk - Putin, n.r.) nu este adevărat", a spus Peskov.

Presa internațională a remarcat că "planul de pace" postat pe Twitter de Musk săptămâna sub forma unei liste de patru puncte, supusă votului utilizatorilor rețelei, reflectă cererile pe care oficialii Kremlinului le-au făcut în mod repetat în ultimele luni.

Între acestea, condițiile ca Ucraina să se declare neutră din punct de vedere militar, să recunoască anexarea Crimeei și să asigure continuarea aprovizionării cu apă a peninsulei anexate de Moscova în 2014.

Musk, acuzat la CNN că a "preluat" planul de pace după o discuție cu Putin

Marți, politologul american Ian Bremmer, președintele companiei de consultanță Eurasia Group, a susținut la CNN că Musk i-a spus direct despre o conversație pe care a purtat-o cu Putin luna trecută, și din care a preluat "planul de pace".

Musk a negat ulterior că această conversație cu președintele rus ar fi avut loc.

"Am vorbit cu Putin o singură dată și asta a fost acum aproximativ 18 luni. Subiectul era spațiul (cosmic)", a afirmat el.

Miercuri, Dmitri Peskov a confirmat că Vladimir Putin a avut o conversație telefonică cu Elon Musk "în urmă cu aproximativ un an și jumătate", dar a refuzat să ofere alte detalii.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close