Antena 3 CNN International News Kremlinul anunță progrese în "demilitarizarea" Ucrainei | Putin își anulează o vizită în ultimul moment

Kremlinul anunță progrese în "demilitarizarea" Ucrainei | Putin își anulează o vizită în ultimul moment

Kremlinul a comunicat vineri că s-au înregistrat "progrese semnificative" în "demilitarizarea Ucrainei", care reprezintă unul dintre "obiectivele" declarate de Moscova în războiul declanșat împotriva vecinului său.

Kremlinul anunță progrese în "demilitarizarea" Ucrainei | Putin își anulează o vizită în ultimul moment
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Dec 2022   •   13:51

"Putem afirma că există un progres semnificativ pe calea demilitarizării", a spus purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Cu o zi înainte, președintele rus Vladimir Putin declarase că "dacă nu a fost redus deja la zero, complexul militar-industrial ucrainean se îndreaptă rapid într-acolo".

Putin a folosit cu aceeași ocazie cuvântul "război" pentru ofensiva rusă din Ucraina, ceea ce contravine legislației in vigoare de la începutul conflictului, sintagma aprobată oficial fiind "operațiune militară specială".

Speculând spusele lui Putin, un ales local din Sankt Petersburg a cerut autorităților întocmirea unui dosar penal pe numele președintelui rus, în temeiul legii care pedepsește "răspândirea de informații false" despre armată.

Președintele rus a mai comentat, joi, decizia oficializată de SUA, de a trimite sisteme antiaeriene și antibalistice "Patriot" în Ucraina.

Liderul de la Kremlin a estimat că "Patriot" este un sistem "învechit" iar Rusia este capabilă să-l contracareze.

Putin își anulează o vizită în ultimul moment

Președintele rus Vladimir Putin şi-a anulat în ultimul moment o vizită pe care trebuia să o facă la o fabrică de armament din munții Urali, transmite Antena 3 CNN.

Decizia amânării vine după ce autoritățile locale au făcut ample preparative de aproximativ o săptămână.

Printre măsurile luate, se numără interzicerea deplasării între atelierele fabricii de armament, curățarea temeinică a  străzilor, anularea ceremoniei de inaugurare a pomului de Crăciun și interzicerea zborurilor peste oraș.

În plus, în zonă a fost desfășurat un batalion special al poliției rutiere.

Deocamdată, nu se cunoaște motivul pentru care Vladimir Putin și-a anulat această vizită.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close