Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, despre sistemul de rachete Patriot pentru Ucraina: "Este destul de vechi. Scopul nostru e să încheiem acest război"

Vladimir Putin, despre sistemul de rachete Patriot pentru Ucraina: "Este destul de vechi. Scopul nostru e să încheiem acest război"

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat, joi, că "există opțiuni" contra sistemelor americane de tip Patriot, iar Kremlinul ia act, din atitudinea SUA, că sunt ignorate cererile Moscovei.

Vladimir Putin, despre sistemul de rachete Patriot pentru Ucraina: "Este destul de vechi. Scopul nostru e să încheiem acest război"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Dec 2022   •   20:03

"În privința sistemului Patriot, este destul de vechi. Nu funcționează precum sistemul rus S-300. Dar oponenții noștri pornesc de la principiul că este o armă defensivă. Foarte bine (...)

Există întotdeauna un antidot. Livrarea acestor sisteme (în Ucraina) este în van, este doar o modalitate de prelungire a conflictului", a afirmat Vladimir Putin, într-o conferință de presă, citat de presa internațională.

El a spus, pe de altă parte, că dorește oprirea războiului din Ucraina "la un moment dat", prin negocieri.

"Scopul nostru nu este să intensificăm conflictul, ci, dimpotrivă, să terminăm acest război, la acest lucru aspirăm. Toate conflictele armate se încheie prin negocieri. Cu cât Kievul va înțelege mai repede acest lucru, cu atât mai bine", a declarat președintele rus.

Putin a invocat și "rădăcinile comune" ale rușilor și ucrainenilor, după zece luni de război în care ar fi murit, conform unor estimări neoficiale, zeci de mii de soldați de ambele părți, precum și mii de civili, cel puțin.

Putin: "Rădăcinile Rusiei și Ucrainei sunt mai puternice decât adversarii noștri ce vor să ne dezbine"

"Rădăcinile popoarelor Rusiei şi Ucrainei sunt mai puternice decât cei care încearcă să ne divizeze. Oponenții noștri au visat mereu la acest lucru și au făcut mereu acest lucru, au încercat să ne divizeze", a susținut președintele rus.

Mai devreme în cursul zilei de joi, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a acuzat la rândul, său Statele Unite că poartă un război cu Rusia "prin intermediar".

"Nu am auzit (în cursul vizitei lui Zelenski în SUA, n.r.) apeluri reale în sensul păcii sau avertismente ale americanilor în legătură cu bombardamentele (atribuite ucrainenilor, n.r.) asupra clădirilor rezidențiale aflate în zone populate din Donbas. Acest lucru arată că Statele Unite continuă pe linia de război de facto și indirect cu Rusia, până la ultimul ucrainean", a acuzat Peskov.

Biden spune că Ucraina va decide cum se încheie războiul cu Rusia

Președintele american Joe Biden a reafirmat, miercuri seară, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o la Washington cu omologul ucrainean Volodimir Zelenski, că Ucraina va decide cum se va încheia războiul cu Rusia.

"Președintele Vladimir Putin nu are nicio intenție de a pune capăt acestui război. Putin nu poate fi lăsat să câștige acest război. Președintele Zelenski va decide cum vrea să se termine acest război", a afirmat Biden.

La rândul său, Zelenski a explicat în conferința de presă de la Washington, că o "pace justă" presupune restabilirea integrității teritoriale a țării sale.

"Putin continuă să atace din ce în ce mai mult obiective civile, dar va eșua. O pace justă nu va implica niciun compromis în privința integrității teritoriale a Ucrainei", a subliniat președintele ucrainean.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close