Antena 3 CNN International News Kremlinul respinge acuzațiile de șantaj în oprirea furnizării de gaze către Polonia și Bulgaria

Kremlinul respinge acuzațiile de șantaj în oprirea furnizării de gaze către Polonia și Bulgaria

Kremlinul a respins acuzațiile de șantaj în demersul său de a opri livrările de gaz către Polonia și Bulgaria, după ce acestea au refuzat să plătească în ruble.

Kremlinul respinge acuzațiile de șantaj în oprirea furnizării de gaze către Polonia și Bulgaria
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    27 Apr 2022   •   15:36

”Acesta nu este șantaj”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a acuzat Rusia că folosește gaz pentru a ”șantaja” blocul, după ce Gazprom a declarat miercuri că a oprit livrările către cele două țări.

”Necesitatea condițiilor care au fost documentate în decretul președintelui [Putin], adică noua metodă de plată, a fost cauzată de pași neprietenoși, fără precedent în economie și sectorul financiar întreprinși împotriva noastră de țările neprietenoase”, a spus Peskov.

Potrivit lui Peskov, Rusia a fost nevoită să treacă la plata în ruble pentru furnizarea de gaze către Europa din cauza noilor restricții.

”Am avut o cantitate semnificativă din rezervele noastre blocate sau „furate”, pentru a spune simplu. Toate acestea au necesitat o tranziție la un nou sistem de plată”, a continuat Peskov.

Peskov a adăugat că toate noile condiții „au fost aduse în avans în atenția cumpărătorilor”.

×
Subiecte în articol: Rusia Kremlin gaz Dmitri Peskov santaj
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close