Antena 3 International News Lavrov în convorbirea cu Blinken: ”Campania de propagandă a SUA urmărește obiective provocatoare”

Lavrov în convorbirea cu Blinken: ”Campania de propagandă a SUA urmărește obiective provocatoare”

de Alexandra Ionescu    |    12 Feb 2022   •   16:51
Lavrov în convorbirea cu Blinken: ”Campania de propagandă a SUA urmărește obiective provocatoare”
Sursa foto: Twitter/Bloomberg

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken și ministrul rus de externe Serghei Lavrov au susținut un apel telefonic pentru a discuta despre criza din Ucraina, a anunțat sâmbătă Ministerul rus de Externe.

Apelul a fost făcut la inițiativa americanilor, se arată în comunicatul ministerului.

„Ministrul [Lavrov] a subliniat că campania de propagandă lansată de Statele Unite și aliații săi cu privire la „agresiunea Rusiei” împotriva Ucrainei urmărește obiective provocatoare, încurajând autoritățile de la Kiev să saboteze acordurile de la Minsk și încercări dăunătoare de a rezolva „problema Donbasului” cu forța”, se arată în comunicat.

„După cum a remarcat șeful Ministerului rus de Externe, reacția Washingtonului și Bruxelles-ului la proiectele de tratat ruso-american și acordul cu NATO privind garanțiile de securitate prezentate de noi ignoră prevederile cheie pentru noi, în primul rând privind neextinderea alianței și nedesfășurarea armelor în apropierea granițelor ruse”, a continuat.

Aceste aspecte vor fi esențiale pentru evaluarea de către Rusia a documentelor primite de la SUA și NATO, se subliniază în declarație.

Aceste documente au fost trimise Rusiei la sfârșitul lunii trecute, după ce Moscova a cerut un răspuns scris din partea SUA și NATO la tratatul propus de garanții de securitate și preocupările sale cu privire la potențiala extindere a NATO în Europa de Est.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close