Antena 3 CNN International News Un miliardar rus, sancționat de Occident, critici dure pentru armata lui Putin: ”Opriți acest masacru”

Un miliardar rus, sancționat de Occident, critici dure pentru armata lui Putin: ”Opriți acest masacru”

Miliardarul rus Oleg Tinkov a atacat războiul Rusiei în Ucraina și a criticat dur armata Kremlinului. El a cerut Occidentului să facă mai mult pentru a ”opri acest masacru”.

Un miliardar rus, sancționat de Occident, critici dure pentru armata lui Putin: ”Opriți acest masacru”
Sursa foto: CNN
de Cerasela Stafie    |    20 Apr 2022   •   14:44

Tinkov, care s-a numărat printre cele 65 de persoane și entități sancționate de Regatul Unit pe 24 martie pentru ”sprijinirea invaziei ilegale a Rusiei”, a făcut aceste comentarii într-o postare pe Instagram, marți.

"Nu văd un singur beneficiar al acestui război nebunesc. Generalii, trezindu-se mahmuri, și-au dat seama că au o armată nenorocită. Și cum ar putea armata să fie bună când totul în țară este înfundat în nepotism și servilism”, a spus Tinkov.

Magnatul rus, care a fondat Tinkoff Bank în 2006, a scris că ”90% dintre ruși” s-au opus conflictului.

"Funcționarii de la Kremlin sunt șocați că nu numai ei, ci nici copiii lor nu vor merge în Marea Mediterană în această vară. Oamenii de afaceri încearcă să salveze ce a mai rămas din proprietatea lor. Desigur că există idioți care scriu litera Z, dar există aproximativ 10% idioți în toate țările. 90% dintre ruși sunt împotriva acestui război", a spus el.

Litera „Z” a devenit un semn al sprijinului popular pentru război în rândul unor ruși, după ce vehiculele militare rusești au fost văzute marcate cu simbolul chiar înaintea invaziei.

Trecând la engleză la sfârșitul postării sale, Tinkov a cerut Occidentului ”să-i ofere domnului Putin o ieșire clară pentru a-și salva fața și a opri acest masacru.Vă rugăm să fiți mai raționali și mai umanitari”.

Și alți oameni de afaceri ruși fac apel la pace: în martie, compania petrolieră rusă Lukoil a cerut încetarea conflictului din Ucraina. Oligarhii Mihail Fridman și Oleg Deripaska au vorbit și ei împotriva conflictului la sfârșitul lunii februarie, după invazia Rusiei.

Fridman, care s-a născut în vestul Ucrainei, a spus că dorește ca ”vărsarea de sânge să se încheie.” Deripaska a scris, într-o postare pe Telegram că ”pacea este foarte importantă! Negocierile trebuie să înceapă cât mai curând posibil!”

La începutul acestei luni, președintele companiei ruse de metale Rusal a cerut o anchetă imparțială cu privire la uciderea civililor din Bucea.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close