Antena 3 CNN International News Misterul puiului de gibon, născut de o femelă care trăia singură în cușca sa, rezolvat după doi ani. Ce au descoperit îngrijitorii de la grădina zoologică

Misterul puiului de gibon, născut de o femelă care trăia singură în cușca sa, rezolvat după doi ani. Ce au descoperit îngrijitorii de la grădina zoologică

Momo, o femelă gibon, i-a șocat pe îngrijitorii de la o grădină zoologică din Japonia, după ce a dat naștere unui pui, în ciuda faptului că trăia singură în cușca sa.

Misterul puiului de gibon, născut de o femelă care trăia singură în cușca sa, rezolvat după doi ani. Ce au descoperit îngrijitorii de la grădina zoologică
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Feb 2023   •   18:20

În urmă cu doi ani, Momo, o femelă gibon, i-a șocat pe îngrijitorii de la Grădina Zoologică și Botanică Kujukushima din Nagasaki, după ce a dat naștere unui pui, deși trăia singură în cușca sa.

Pentru a dezlega misterul și pentru a afla cine este tatăl puiului născut de Momo, angajații grădinii zoologice au decis să efectueze un test ADN.

Astfel, rezultatul a arătat că tatăl puiului este Itō, un mascul care se afla într-o cușcă alăturată de cea a femelei Momo.

Grădina zoologică a declarat, pentru CNN, că cei doi giboni au reușit să se împerecheze printr-o mică gaură a unei plăci de oțel.

Citește și: Un leopard s-a furișat într-un tribunal din India și a rănit șase oameni. Avocații s-au baricadat în camerele clădirii

Puiul de maimuță cântărește aproximativ 2 kilograme și se află acum în grija mamei sale.

"Este un pui prețios care se naște pe lume, vom continua să avem grijă de el și sperăm că va avea o viață lungă și sănătoasă", a declarat Hideki Hisano, director adjunct al grădinii zoologice, potrivit CNN.

Gibonii fac parte din categoria maimuțelor mici, fiind incluși pe lista speciilor pe cale de disparițe în Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii, deoarece habitatul lor este amenințat de activitățile umane, cum ar fi defrișările, mineritul și construcția de drumuri.

×
Subiecte în articol: zoo japonia gibon
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close