Antena 3 CNN International News Primul mort după seria de explozii de la baza Rusiei în Crimeea | Presa Kremlinului dezvăluie ce a explodat

Primul mort după seria de explozii de la baza Rusiei în Crimeea | Presa Kremlinului dezvăluie ce a explodat

O persoană a murit în urma exploziilor produse, marți, în zona unei baze aeriene militare ruse din Crimeea.

Primul mort după seria de explozii de la baza Rusiei în Crimeea | Presa Kremlinului dezvăluie ce a explodat
Sursa foto: Twitter @Euan_MacDonald
de Adrian Iclozan    |    09 Aug 2022   •   19:46

Anunțul a fost făcut de Serghei Aksenov, șeful așa-numitei "Republici Crimeea".

"Situația este localizată și sub control. Nu s-a decretat evacuare generală în raion. Doar locuitorii caselor situate foarte aproape de aerodromul militar vor fi relocați", a transmis Aksenov pe Telegram.

Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate din locuințe, a spus, la rândul său, Oleg Kriucikov, consilier al șefului regiunii Crimeea.

În jurul aerodromului a fost instituit un cordon de protecție, a adăugat el.

Ria Novosti: "A explodat muniția de pe aeroportul Saki"

Mai devreme în cursul zilei, ministrul Sănătății al Republicii Crimeea, Konstantin Skorupski, a declarat că cinci persoane au fost rănite în urma exploziilor.

Nu este clar dacă persoana care a murit a fost printre cei raportați inițial ca răniți, notează CNN.

Potrivit ministrului, unul dintre răniți era supus unei intervenții chirurgicale pentru leziuni care nu pun viața în pericol.

Ceilalți patru au primit îngrijiri pentru rănile provocate de fragmentele geamurilor distruse de explozie și apoi au fost trimiși acasă, a precizat oficialul.

Citând Ministerul Apărării de la Moscova, agenția de stat RIA Novosti a relatat anterior că exploziile au fost cauzate de muniția de aviație detonată "pe teritoriul aerodromului 'Saki' din apropierea localității Novofedorivka".

Videoclipurile de pe internet arată explozii simultane

Internauții pun la îndoială versiunea pe care Moscova încearcă să o acrediteze cu privire la incidentul de la Novofedorivka. 

Un material video arată două explozii masive, simultane, urmate de nori groși de fum.

"Susținerea rușilor că explozia munițiilor din bază a provocat detonații secundare este, astfel, probabil falsă", remarcă un utilizator Twitter care redistribuie secvența cu cele două explozii simultane.

CNN notează că exploziile de marți de la Novofedorivka vin la doar câteva ore după ce armata ucraineană a efectuat ceea ce pare a fi cel mai avansat atac de artilerie de până acum în regiunile ocupate de Rusia din sudul țării, lângă Crimeea.

"În această dimineață sunt vești bune: a avut loc o explozie foarte puternică în regiunea Ghenicesk", a declarat marți la televiziunea ucraineană Serghei Hlan, consilier al șefului Administrației civile și militare a Kievului în Herson.

Ghenicesk se află în sudul regiunii Herson și la aproximativ 200 de kilometri de cea mai apropiată linie a frontului.

"Așteptăm în continuare confirmarea oficială a Forțelor noastre Armate (...) dar este o veste foarte plăcută. Exploziile s-a auzit timp de 1,5 - 2 ore în această gară situată pe traseul între Crimeea și Melitopol", a spus oficialul ucrainean.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close