Antena 3 CNN International News Moscova face primele comentarii după atacul cu rachetă din Kramatorsk, în care au fost uciși cel puțin 10 oameni

Moscova face primele comentarii după atacul cu rachetă din Kramatorsk, în care au fost uciși cel puțin 10 oameni

Ministerul rus al Apărării a transmis, miercuri, un comunicat în care face referire la tirul cu rachetă din Kramatorsk, în urma căruia autoritățile locale ucrainene au comunicat că au fost ucise cel puțin 10 persoane, inclusiv trei copii, alte peste 60 fiind rănite.

Moscova face primele comentarii după atacul cu rachetă din Kramatorsk, în care au fost uciși cel puțin 10 oameni
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2023   •   15:47

Ministerul rus susține că ținta lovită în atacul de marți noaptea era, de fapt, un post de comandă temporar al armatei ucrainene.

Ucrainenii spun, la rândul lor, că obiectivul lovit este o pizzerie frecventată de membrii echipelor de salvare și de corespondenții de presă.

"În orașul Kramatorsk din Republica Populară Donețk a fost lovit punctul de desfășurare temporară a comandanților brigăzii 56 de infanterie motorizată a Forțelor Armate ale Ucrainei", se menționează în comunicatul ministerului de la Moscova.

Citește și: Gemenele Iulia și Anna au fost ucise de racheta rusească în pizzeria din Kramatorsk

Miercuri, Serviciul ucrainean de securitate a anunțat că a reținut un bărbat care ar fi ținut sub observație pizzeria din Kramatorsk și ar fi trimis o înregistrare video către forțele armate ruse înainte de lovitură.

Tot miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu lovește infrastructura civilă din Ucraina și că tirurile sunt efectuate doar asupra obiectelor de natură militară, notează CNN.

Foto: ruinele pizzeriei din Kramatorsk, după ce a fost lovită de racheta rusească

×
Subiecte în articol: Moscova Kramatorsk reactie racheta
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close