Antena 3 CNN International News Gemenele Iulia și Anna au fost ucise de racheta rusească în pizzeria din Kramatorsk. Bilanțul provizoriu a ajuns la 10 morți

Gemenele Iulia și Anna au fost ucise de racheta rusească în pizzeria din Kramatorsk. Bilanțul provizoriu a ajuns la 10 morți

Autoritățile locale au confirmat că două dintre victimele atacului lansat marți seară de armata rusă asupra unei pizzerii din Kramatorsk sunt gemenele Iulia și Anna Aksencenko, în vârstă de 14 ani.

Gemenele Iulia și Anna au fost ucise de racheta rusească în pizzeria din Kramatorsk. Bilanțul provizoriu a ajuns la 10 morți
Sursa foto: Consiliul local Kramatorsk via CNN / Profimedia Images
de Adrian Iclozan    |    28 Iun 2023   •   13:50

Într-o postare pe Telegram, Consiliul municipal a transmis condoleanțe familiilor fetelor, arătând că "o rachetă rusească a oprit bătăile inimilor a doi îngeri".

"Împărtășim durerea familiilor voastre și, împreună cu voi, ne plecăm capetele în adâncă tristețe", se spune în mesajul instituției, citat de CNN.

Iulia și Anna absolviseră clasa a 8-a și ar fi împlinit 15 ani în luna septembrie.

Consiliul local a distribuit o fotografie cu gemenele care țin un desen pe care scrie  "Școala nr. 24, clasa a 8-a B, a 60-a aniversare" (foto principală, stânga).

Citește și: Secretele murdare ale trupelor Wagner care ar putea să îi creeze probleme lui Vladimir Putin

Bilanțul victimelor atacului cu rachetă din Kramatorsk a ajuns la 10 morți, între care cele două gemene de 14 ani și o altă adolescentă, de 17 ani, conform poliției naționale ucrainene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Alte 61 de persoane au fost rănite.

Este raidul aerian rusesc cu cel mai mare număr de victime civile în Ucraina după cel din aprilie, când un tir cu rachete asupra unei clădiri rezidențiale din orașul Uman, din centrul Ucrainei, s-a soldat cu 23 de morți, inclusiv trei copii.

Kramatorsk a mai fost, anul trecut, scena unei drame sângeroase, după ce o rachetă a lovit gara aglomerată, plină cu refugiați care așteptau să poată fi evacuați. Atunci au murit 63 de persoane, inclusiv copii.

Kievul și Moscova s-au învinuit reciproc pentru acel atac.

Presa internațională mai semnalează că momentul distrugerii pizzeriei din Kramatorsk - frecventată de membri ai echipelor de salvare și de corespondenți de război - coincide cu împlinirea unui an de la bombardamentul trupelor Moscovei în centrul orașului Kremenciuk, unde au fost uciși 22 de oameni.

BBC notează că multe orașe ucrainene și-au întărit sistemele de apărare antiaeriană în ultimele luni, în special ca urmare donațiilor în echipamente militare donate de aliații occidentali.

Acest lucru a redus semnificativ numărul de victime în urma loviturilor aeriene.

Însă atacul de marți, din Kramatorsk, demonstrează că Rusia își păstrează o mare parte din capacitatea de a ucide civili și de a provoca distrugeri masive de infrastructură în Ucraina, conchide CNN.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close