Antena 3 CNN International News Cum a reacționat Moscova la știrea că Ucraina a primit rachete cu rază lungă "Storm Shadow" din Marea Britanie

Cum a reacționat Moscova la știrea că Ucraina a primit rachete cu rază lungă "Storm Shadow" din Marea Britanie

Președinția rusă a reacționat prompt la informația că Ucraina a primit din Marea Britanie rachete de croazieră "Storm Shadow", capabile să atingă ținte aflate la distanțe de aproape 300 de kilometri.

Cum a reacționat Moscova la știrea că Ucraina a primit rachete cu rază lungă "Storm Shadow" din Marea Britanie
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2023   •   14:47

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov (foto), a condamnat, joi, demersul Londrei, care încă nu fusese asumat oficial la ora publicării acestui material.

"Acest lucru va necesita un răspuns adecvat din partea armatei noastre, care, în mod firesc, va lua decizii relevante, ținând cont de această realitate", a spus Peskov.

CNN a informat mai devreme în cursul zilei de joi că Marea Britanie a furnizat Ucrainei mai multe rachete de croazieră Storm Shadow.

Citește și: "Un element care schimbă jocul!" | Londra a livrat Kievului rachete Storm Shadow, cu o rază de acțiune de aproape 300 de kilometri

Rachetele din Marea Britanie extind capacitatea Ucrainei de a lovi ținte rusești mult în spatele liniilor frontului.

Această sporire a capabilităților Kievului vine înaintea mult-așteptatei contraofensive menite să alunge trupele Moscovei din regiunile ocupate în Ucraina.

Londra confirmă decizia de dota Kievul cu rachete "Storm Shadow"

Joi, în Camera Comunelor de la Londra, secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a confirmat decizia de a livra Ucrainei rachete de tip Storm Shadow.

Wallace nu a precizat însă dacă rachetele au fost transferate deja sau nu.

"Furnizarea acestor arme oferă Ucrainei cea mai bună șansa de a se apăra", a susținut Ben Wallace.

Rachetele din Marea Britanie reprezintă "un adevărat factor care schimbă jocul" pe front, a declarat pentru CNN un oficial militar american de rang înalt.

Tehnica militară oferită până în prezent Kievului de aliați și, în special, de către SUA a permis Ucrainei lovituri de până la 80 de kilometri în teritoriul controlat de inamic.

×
Subiecte în articol: Storm Shadow Dmitri Peskov ben wallace
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close