Antena 3 CNN International News ”Nimeni nu ar trebui să fie păcălit” de afirmațiile Rusiei despre reducerea atacurilor, avertismenul unui oficial SUA

”Nimeni nu ar trebui să fie păcălit” de afirmațiile Rusiei despre reducerea atacurilor, avertismenul unui oficial SUA

După ce președintele american Joe Biden a oferit o reacție prudentă la afirmațiile Rusiei conform cărora aceștia reduc unele operațiuni militare în Ucraina, un oficial american spune că ”nimeni nu ar trebui să se lase păcălit de anunțurile Rusiei” și ar trebui să se pregătească pentru o mai mare agresiune rusă.

”Nimeni nu ar trebui să fie păcălit” de afirmațiile Rusiei despre reducerea atacurilor, avertismenul unui oficial SUA
Sursa foto: Twitter/ Bob Deed
de Cerasela Stafie    |    29 Mar 2022   •   22:43

„Credem că orice mișcare a forțelor ruse din jurul Kievului este o redistribuire, nu o retragere, iar lumea ar trebui să fie pregătită pentru o ofensivă majoră împotriva altor zone ale Ucrainei”, a declarat oficialul pentru CNN.

„De asemenea, nu înseamnă că amenințarea la adresa Kievului s-a încheiat. Rusia a eșuat în obiectivul său de a cuceri Kievul și a eșuat în obiectivul său de a subjuga întreaga Ucraine, dar încă poate provoca o brutalitate masivă asupra țării, inclusiv Kievului”, a spus oficialul.

Biden a spus că el și liderii europeni cu care a vorbit marți dimineața au convenit să aștepte și să vadă ce are de oferit Rusia, în timp ce urmăresc acțiunile lor.

Președintele american Joe Biden a fost rugat să comenteze afirmațiile Rusiei că își va ”reduce” atacul asupra capitalei ucrainene Kiev. El a spus că ”rămâne de văzut. Vom vedea dacă vor respecta ceea ce sugerează.”

Comentariile președintelui SUA au venit după ce delegații din Rusia și Ucraina s-au întâlnit pentru discuții față în față, marți, la Istanbul, Turcia.

Asistentul prezidențial rus Vladimir Medinsky a spus că anunțul planurilor de detensionare de către armata rusă în jurul Kievului și Cernihivului ”nu este o încetare a focului”.

×
Subiecte în articol: reducere atacuri Kiev Rusia Război Ucraina
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close