Antena 3 CNN International News O femeie a născut în avionul care o evacua din Afganistan. Și-a adus fetița pe lume în libertate

O femeie a născut în avionul care o evacua din Afganistan. Și-a adus fetița pe lume în libertate

O mamă afgană a născut la bordul unui avion militar american după ce a aterizat la o bază din Germania.

O femeie a născut în avionul care o evacua din Afganistan. Și-a adus fetița pe lume în libertate
Sursa foto: Twitter
de Alexandru Negrici    |    22 Aug 2021   •   11:28

Oficialii forțelor aeriene au declarat că femeia a născut o fetiță la baza aeriană Ramstein după ce a întâmpinat complicații la un zbor care provenea dintr-o bază intermediară din Orientul Mijlociu.

Comandantul aeronavei de la Forțele Aeriene SUA C-17 a decis să „coboare la altitudine pentru a crește presiunea aerului” în avion, ceea ce a ajutat la „salvarea vieții mamei”, a declarat Comandamentul Mobilității Aeriene pe Twitter.

La aterizare, personalul de asistență medicală a venit la bordul aeronavei și a ajutat la nașterea bebelușului în incintă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Atât mama, cât și copilul au fost „transportați la o unitate medicală din apropiere și sunt în stare bună”.

Într-un comunicat se arată: „Personalul de asistență medicală ajută o mamă și o familie afgană din U.S. Air Force C-17, indicativ de apel Reach 828, câteva momente după ce a născut un copil la bordul aeronavei, la aterizarea către baza aeriană Ramstein, Germania , 21 august.”

"În timpul unui zbor dintr-o bază intermediară de etapizare din Orientul Mijlociu, mama a intrat în travaliu și a început să aibă complicații. Comandantul aeronavei a decis să coboare la altitudine pentru a crește presiunea aerului în aeronavă, ceea ce a contribuit la stabilizarea și salvarea vieții mamei”, continuă comunicatul.

"La aterizare, aviatorii din cel de-al 86-lea ODM au urcat la bord și au ajutat la naștere în compartimentul de încărcare al aeronavei. Fetița și mama au fost transportate la o unitate medicală din apropiere și sunt în stare bună", se mai arată în încheiere.

Mai mulți utilizatori ai rețelelor sociale au răspuns la postare, unul spunând „acești oameni sunt eroi” și altul scriind „Acest lucru este atât de uimitor, iubesc armata și sunt mândru că sunt american”.

Misiunile de evacuare ale trupelor SUA și ale Marii Britanii au avut loc în Afganistan după preluarea țării de către talibani.

×
Subiecte în articol: Afganistan
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close