Antena 3 CNN International News Mii de oameni au fost injectați cu un vaccin fals, pe bază de apă și sare, în India

Mii de oameni au fost injectați cu un vaccin fals, pe bază de apă și sare, în India

Mii de oameni au căzut pradă unei înșelătorii elaborate pe scară largă care vinde vaccinuri false împotriva coronavirusului în India, be bază de sare diluată în apă.

Mii de oameni au fost injectați cu un vaccin fals, pe bază de apă și sare, în India
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    06 Iul 2021   •   00:12

Vaccinurile false au fost administrate în Mumbai, conform înaltului oficial al depoartamentului de poliție, Vishal Thakur.

„Foloseau saramură pe care o injectau”, a spus Thakur. „Făceau asta în fiecare centru de vaccinare fals pe care îl amenajau”, a continuat acesta.

Se estimează că 2.500 de persoane au primit vaccinuri false, a spus el. Hoții au perceput tarif victimelor, câștigând până la 28.000 de dolari în total.

"Am arestat medici", a adăugat Thakur. "Aceștia produceau în spitale certificate false și furau flacoane și seringi", a mai spus acesta.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Până în prezent, 14 persoane au fost arestate sub suspiciunea de înșelăciune, tentative de omucidere culpabilă, conspirație criminală și alte acuzații.

Pot apărea mai multe arestări, pe măsură ce poliția continuă să investigheze alte persoane implicate în înșelătorie, a precizat Thakur.

Centrele de vaccinare false au activat între sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, potrivit CNN-News18.

Autoritățile au început ancheta după ce una dintre victimele înșelătoriei și-a dat seama că certificatul de vaccinare pe care l-a primit nu este unul original și a făcut reclamație.

×
Subiecte în articol: India vaccin
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close