Antena 3 CNN International News Oficial american: "Ce vedeți acum în Zaporojie este grosul trupelor ucrainene în contraofensivă!" | Zelenski: "Băieții noștri au avut rezultate foarte bune pe front!"

Oficial american: "Ce vedeți acum în Zaporojie este grosul trupelor ucrainene în contraofensivă!" | Zelenski: "Băieții noștri au avut rezultate foarte bune pe front!"

Președintele ucrainean Volodimir Zekenski s-a dus, joi, în orașul Dnipro, în contextul în care există informații despre o ofensivă pe scară largă a forțelor Kievului la mai puțin de 150 de kilometri sud, de-a lungul liniei de front din Zaporojie.

Oficial american: "Ce vedeți acum în Zaporojie este grosul trupelor ucrainene în contraofensivă!" | Zelenski: "Băieții noștri au avut rezultate foarte bune pe front!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2023   •   14:29

"Ne-am început ziua de lucru în Dnipro, la Statul Major de campanie din zona de responsabilitate a grupării operaționale și strategice de trupe 'Tavria'. (Discutăm) situația pe front, desfășurarea acțiunilor ofensive și defensive", a postat Zelenski pe Telegram.

"Ca întotdeauna, acordăm o atenție deosebită aprovizionării cu muniție a trupelor noastre (precum și) eficienței în utilizarea sistemelor de apărare antiaeriană existente și întăririi scutului aerian, ținând cont de livrările de la parteneri.

Este în curs de finalizare o inspecție cuprinzătoare a birourilor de înrolare militară, 11 regiuni fiind supuse unui control special", a scris el, într-o altă postare, pe Twitter.

Vizita și comentariile vin în timp ce forțele Kievului își continuă "operațiunea ofensivă pe axele Melitopol și Berdiansk, consolidându-și pozițiile și provocând pagube inamicului", după cum menționează potrivit Statului Major al armatei ucrainene.

Citește și: Un oficial rus relatează că "trupe ucrainene antrenate în Occident" au ajuns în prima linie defensivă a Moscovei la Zaporojie

CNN citează doi oficiali americani, care au arătat că Ucraina a angajat mai multe forțe în contraofensiva sa din sud-estul țării, după aproape două luni de progrese lente.

Noile unități trimise în luptă fuseseră ținute în rezervă până acum.

Armata ucraineană are încă putere de luptă suplimentară în rezervă, dar aceasta este "grosul forțelor angajate" în contraofensivă, a declarat unul dintre oficialii menționați de sursa citată.

Kievul, încă discret cu ofensiva din Zaporojie

Miercuri, au apărut informații că Ucraina ar fi lansat o ofensivă majoră la sud de Orihiv (Orehov), de-a lungul axei Melitopol.

Oficial și bloggeri militari ruși au relatat că forțele Kievului au aruncat în luptă până la 100 de blindate.

Vladimir Rogov, un membru al administrației instalate de Rusia în zonă, a scris pe Telegram că forțele ucrainene, susținute de vehicule blindate și tancuri, "au reușit să blocheze trei secțiuni ale primei linii de apărare" a trupelor Moscovei în apropiere de Robotyne (Robotîne). 

Ucraina nu a comentat încă în mod specific aceste operațiuni.

Viceministrul ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, s-a limitat să transmită doar că operațiunile ofensive de-a lungul frontului sudic "avansează treptat", un progres similar și gradual având loc și la est, în zona Staromaiorskoe.

Pe de altă parte, președintele Volodimir Zelenski și-a încheiat discursul din noaptea de miercuri spre joi cu mesajul că forțele ucrainene înregistrau succese pe linia frontului

"Apropo, astăzi, băieții noștri de pe front au avut rezultate foarte bune. Foarte bine! Mai multe detalii mai târziu", a spus el.

Foto: militari ucraineni în regiunea Zaporojie, ocupată parțial de Rusia

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close