Antena 3 CNN International News ONU a publicat bilanțul civililor uciși în Ucraina de la începutul războiului

ONU a publicat bilanțul civililor uciși în Ucraina de la începutul războiului

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) a publicat ultimele date referitoare la bilanțul războiului declanșat de Rusia în Ucraina în urmă cu mai bine de un an.

ONU a publicat bilanțul civililor uciși în Ucraina de la începutul războiului
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2023   •   13:41

Conform OHCHR, cel puțin 8.317 civili au fost uciși și alți cel puțin 13.892 au fost răniți pe teritoriul Ucrainei de la începutul invaziei ruse, la data de 24 februarie 2022.

Cel mai mare număr de victime civile a fost înregistrat în regiunile Donețk și Lugansk

Datele Înaltului Comisariat ONU se bazează pe informațiile colectate până la data de 19 martie 2023.

Pe teritoriul controlat de guvernul ucrainean, au fost consemnate 17.820 de victime, între care 6.446 de morți și 11.374 de răniți.

Citește și: "Domnilor judecători de la Haga, priviți cu atenție cerul!" | Dmitri Medvedev amenință CPI cu rachete "Onyx"

În teritoriile controlate de Rusia au fost înregistrați 1.871 de morți și 2.518 răniți.

OHCHR estimează că cifrele reale sunt considerabil mai mari, deoarece primirea de informații din unele locații în care au avut loc ostilități intense a fost întârziată și multe rapoarte sunt încă în așteptarea coroborării.

Printre aceste zone de conflict se numără orașele Mariupol din regiunea Donețk, precum și Lîsîceansk, Popasna și Sievierodonețk din regiunea Lugansk, unde, conform OHCHR, există acuzații privind numeroase victime civile. 

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a documentat victimele civile din Ucraina încă din 2014, anul în care Rusia a anexat Crimeea și a susținut un conflict armat între separatiștii din Donețk și Lugansk și forțele ucrainene.

Foto: cadavre în saci mortuari în Bucea, Ucraina, aprilie 2022

×
Subiecte în articol: ONU civili uciși ambasada Ucrainei
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close