Antena 3 CNN International News ONU i-a prezentat lui Elon Musk planul de 6,6 miliarde de dolari pentru eradicarea foametei în lume

ONU i-a prezentat lui Elon Musk planul de 6,6 miliarde de dolari pentru eradicarea foametei în lume

Directorul Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite a stabilit un plan de 6,6 miliarde de dolari pentru a combate foamea în lume – un răspuns direct la o discuție cu CEO-ul Tesla, Elon Musk, care a susținut că va vinde acțiunile Tesla pentru a finanța un plan, dacă ONU ar putea descrie „exact cum” ar funcționa.

ONU i-a prezentat lui Elon Musk planul de 6,6 miliarde de dolari pentru eradicarea foametei în lume
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Noi 2021   •   14:40

David Beasley, directorul programului alimentar al ONU și fost guvernator republican al Carolinei de Sud, a postat luni pe Twitter un link către un „rezumat executiv” de 1.000 de cuvinte. El prezintă modul în care ONU ar folosi 6,6 miliarde de dolari pentru mese și vouchere pentru a hrăni peste 40 de milioane de oameni din 43 de țări care sunt „în pragul foametei” – evitând astfel ceea ce PAM numește o „catastrofă” care se profilează.

În documentul postat de Beasley, PAM propune să aloce 3,5 miliarde de dolari pentru a cumpăra și livra alimente direct, 2 miliarde de dolari „pentru numerar și vouchere alimentare (inclusiv taxele de tranzacție) în locuri în care piețele pot funcționa” și să cheltuiască încă 700 de milioane de dolari pentru a gestiona noi programe alimentare care sunt „adaptate la condițiile din țară” și asigură „asistența ar ajunge la cei mai vulnerabili”.

Alte 400 de milioane de dolari ar fi folosite pentru „gestionarea operațiunilor, administrarea și responsabilitatea” și coordonarea lanțului de aprovizionare.

„Lumea este în pragul foametei”, a scris Beasley. „Am avertizat despre fcatastrofa din cauza COVID-19, a conflictelor, șocurilor climatice și acum, costurile în creștere ale lanțului de aprovizionare.Dezastrul este aici.”

„Această criză a foamei este urgentă, fără precedent și poate fi evitată”, a scris Beasley într-un tweet separat, etichetându-l pe Musk, care este cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de aproximativ 288 de miliarde de dolari. "Ai cerut un plan clar și cărți deschise. Iată-l! Suntem gata să vorbim cu tine - și cu oricine altcineva - care vrea să salveze vieți"

Până miercuri după-amiază, Musk nu răspunsese.

Relațiile între Musk și Beasley au început cu un interviu CNN luna trecută, în care Beasley le-a cerut miliardarilor să „intervin acum, o singură dată” pentru a ajuta la combaterea foametei în lume, citându-i în mod special pe cei mai bogați doi bărbați din lume: Elon Musk și Jeff Bezos.

Beasley a spus că oferirea de 6 miliarde de dolari, sau 2% din valoarea netă a lui Musk, ar putea ajuta la rezolvarea foametei în lume.

Musk a răspuns pe Twitter, scriind: „Dacă WFP poate descrie pe acest thread de Twitter exact cum 6 miliarde de dolari vor rezolva foamea în lume, voi vinde acțiunile Tesla chiar acum. Dar trebuie să fie contabilitate open source, astfel încât publicul să vadă exact cum sunt cheltuiți banii”, a adăugat Musk.

Beasley a răspuns anterior la tweet-urile lui Musk, asigurându-l că există sisteme pentru transparență și contabilitate open source.

„Pentru ca el chiar să intre în această conversație, pentru că el poate schima ceva, pur și simplu, putem răspunde la întrebările lui, putem prezenta un plan clar”, a spus Beasley pentru CNN într-un interviu ulterioar la începutul acestei luni. "Orice și orice întreabă, am fi bucuroși să răspundem. Aștept cu nerăbdare să am această discuție cu el pentru că sunt în joc multe vieți."

Înainte de pandemia de COVID-19, criza foametei în lume era deja exacerbată de schimbările climatice și conflicte. Pandemia a agravat însă problemele existente, lăsând „42 de milioane de oameni care bat literalmente la ușa foametei”, a spus Beasley. „Acesta este cel mai rău scenariu”.

Nu este clar dacă Musk sau Bezos au văzut planul și, în cele din urmă, vor decide să-și ofere sprijinul. Purtătorii de cuvânt ai companiilor lui Musk nu au răspuns solicitărilor de comentarii. O reprezentantă pentru Bezos, Angela Landers, a refuzat să comenteze propunerea WFP, dar a subliniat alte donații filantropice pe care Bezos le-a făcut pentru combaterea foametei.

Musk a făcut anterior promisiuni îndrăznețe pe Twitter, angajând resurse în eforturi caritabile. În 2018, de exemplu, el s-a angajat să „finanțeze repararea apei în orice casă din Flint care are o contaminare a apei peste nivelurile FDA”. Musk a ajuns să doneze aproximativ jumătate de milion de dolari pentru instalarea filtrelor de apă în școlile orașului, potrivit unui articol din luna august al unui post de știri local.

Musk a făcut donații mai importante pentru anumite proiecte. Anul acesta, el a promis că va dona 30 de milioane de dolari către Brownsville, Texas, orașul cel mai apropiat de un centru masiv de rachete condus de compania sa SpaceX și școlilor locale.

El a înființat, de asemenea, Fundația Musk, care se ocupă cu expansiunea energiei regenerabile, explorarea spațiului uman și utilizarea în siguranță a inteligenței artificiale. De asemenea, a semnat The Giving Pledge, o promisiune de a dona cel puțin jumătate din averea sa unor eforturi caritabile în timpul vieții, ceva ce Bezos nu a făcut.

×
Subiecte în articol: Elon Musk foamete foamete mondială tesla
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close